• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Pro 96 Scanning Question

Status
Not open for further replies.

btrelli

Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
6
Can Someone Help, Why When My Pro 96 Is Scanning It Will Stop On A Bank # And Blink Black For A Second Or Two Then Continue With Scanning.thanks Bret
 

kc9kfj

Member
Joined
Oct 23, 2006
Messages
34
Are there any frequencies in that bank?The scanner will not stop scanning unless there are progammed channels or an active frequency.The blinking over the bank # just means that bank is being scanned.
 

scott970

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
4
I have programmed a Pro 96 to track a Motorola Smartnet 800 mhz digital system. The scanner will track all the frequencies with the exception of one, 851.3250. The channel in question does not serve as a control channel, only voice. When the scanner should be receiving voice transmissions on this frequency, it displays 862.3125 as the VC even though this frequency is not programmed. Has anyone else experienced a similar problem and was it related to rebanding issues?
 

SCPD

Member
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
may be special tables & offsets to program in what system are you talk about??
 

scott970

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
4
I am programming the public safety system in Albertville. Rebanding was completed last week.
 

N8IAA

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
6,736
Location
Fortunately, GA
scott970 said:
I have programmed a Pro 96 to track a Motorola Smartnet 800 mhz digital system. The scanner will track all the frequencies with the exception of one, 851.3250. The channel in question does not serve as a control channel, only voice. When the scanner should be receiving voice transmissions on this frequency, it displays 862.3125 as the VC even though this frequency is not programmed. Has anyone else experienced a similar problem and was it related to rebanding issues?
Only program the Contol Channels. When a Voice Channel comes up, a TG should be assocciated with it. If you have all the channels programmed in, lock out those that are not CC's. It should take care of your problem.
Larry
 

scott970

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
4
I have tried only programming the control channels. Four of the five on the system rotate as control channels. The problem still seems to be the 851 channel.
 
Status
Not open for further replies.
Top