• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Pro-97 is a pos

Status
Not open for further replies.

rescue1017

Member
Joined
Aug 21, 2005
Messages
130
Location
Leonard , Texas
I need help I cannot get the talk groups to scan all it will do is scan the normal channels that are put in can anyone help me before I get rid of this POS and do away with scanning altogether who every wrote the maunal for this scanner needs to be shot
 

bonus1331

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
978
Location
Hogansville, Ga
I will be happy to take that POS off your hands. Sent it to me and I'll even pay for shipping!
PM if your interested in giving it to me;-)
 

Grog

Completely Banned for the Greater Good
Banned
Joined
Dec 19, 2002
Messages
2,959
Location
West of Charlotte NC
rescue1017 said:
I just don`t understand why my talk groups don`t show up like my Pro-90
Because it's much more advanced than an older scanner. I should know, I bought a 90 the 1st month it came out.
 

bwhite

Member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
1,376
Location
Balto/Carroll, MD
Is the system you are monitoring motorola or edacs, gotta have this set right.
If edacs, gotta enter the frequencies in a specific order.
Did you enter the frequencies while in trunk mode? if not, things will work kinda like
you describe. (Had this problem myself on a Uniden model, you think you are in trunk mode and ......well, you're not).
Address these 3 and you should be successful.
Once the above are in correctly, just hit Search while trunking the bank to
make sure you get hits and the talkgroup info displays. If a frequency displays
you aren't setup right.
 

loumaag

Silent Key - Aug 2014
Joined
Oct 20, 2002
Messages
12,911
Location
Katy, TX
rescue1017 said:
I just don`t understand why my talk groups don`t show up like my Pro-90
Because you didn't program it correctly.
Now, the manual may not be the best, but it certainly is good enough if you follow the steps. But there are others in the same boat, some have used this page to help them.

But before you head off to there, let me ask you to try this:
  • Put your scanner in <MAN> mode on the bank you have programmed the TRS in.
  • Press the <PRG> button.
  • Press the <TRUNK> button.
  • If the display says "Not Trunked" then press the <MODE> button until the proper type
    comes into the display. Press <SCAN> and go.

Edit: Hmm, scnnr was that link there before I started typing...I must be getting old...
 

dune614

Member
Joined
Jun 13, 2006
Messages
40
Location
L'Derry
I had a similar problem with mine, do yourself a favor and a drop a little extra coin and get the interface kit from RS and win97 and upgrade to premium subscriber. It may seem like a large investment, but in the long run, you'll be better off and keep your hair. Mine almost found itself on the side of the highway before I finally broke down and cashed in. Best of luck.
 

scnnr

Member
Joined
Dec 22, 2001
Messages
1,040
Location
Manitoba, Canada
Edit: Hmm, scnnr was that link there before I started typing...I must be getting old...

Yea, I have been using that link lately for reference when trying to help out folks.

As for getting old, :p Lou, I beleve you are around the same age as me,, so I guess so:(

Randy
 
Status
Not open for further replies.
Top