Pro96 Digital TRunking Issue

Status
Not open for further replies.

Trk2_Barman

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2012
Messages
10
My Pro 96 will not decode any digital trunked frequency. It will stop on the frequency but I get nothing but static. What could the issue be? all of the frequencies are correct. Thanks for the help.
Alan
 

Trk2_Barman

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2012
Messages
10
Anyone able to help me with this? I am really trying to figure out the problem. I can monitor analog frequencies just fine, but cannot receive anything digital. I get nothing but digital scramble. Any advice would be much appreciated, thanks.
Alan
 

puzzleriddle

Member
Joined
Apr 17, 2010
Messages
2,293
Location
bham, Bama
has the system rebanded?? if so did enter the extended trunking tables & REbanded information?.post your programming file & let folks take a look at it .
 

Trk2_Barman

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2012
Messages
10
I am trying to trunk DC Fire, Montgomery County, Md fire and Baltimore City, Md Fire. As far as I know, the frequencies are correct. I even did the reload from the V files.
 

Trk2_Barman

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2012
Messages
10
I unfortunately do not have a programming file or the Win96 software. The RS guy I had program it no longer works where I had it programmed, so he took the file. I had it reprogrammed by hand and by reloading from the V files.
 

sphipps

Member
Joined
Oct 25, 2003
Messages
207
Location
Joplin, MO
If a digital scanner has been receiving fine and all of a sudden one day you get static and scramble, then they've probably either rebanded or started encryption.

Go to the Radio Reference forum for your state and see if anyone is talking about scanning in your specific area or post your question and see if someone local responds and can shed some light on this.
 

Trk2_Barman

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2012
Messages
10
I understand Montgomery County rebanded just a few days ago, but the issues with the scanner pre-date the rebanding.
 

ka3jjz

Wiki Admin Emeritus
Joined
Jul 22, 2002
Messages
23,013
Location
Bowie, Md.
Montgomery county did NOT reband. They hit a major snag with some filters causing degraded signal capture. Go to the Maryland forum and you'll read all about it. (All links are in blue...)

Read message 5 of

http://forums.radioreference.com/ma...forum/236646-rebanding-montgomery-county.html

You don't say where you are, but Baltimore City's P25 system is configured rather tightly insofar as coverage is concerned - you almost certainly won't hear it from Montogmery County, if that's where you are. certainly not with just a duckie. They have new freqs - the freqs in the V folder are very out of date. They are current in the database.

DC has indeed rebanded, as shown here...

Washington, DC Trunking System, Washington, District of Columbia - Scanner Frequencies

The only way to correctly program this is to get Win96 or ARC96, a premium subscription and a USB cable. We have instructions on how to do this at the bottom of;

Programming Your Radio Shack Scanner - The RadioReference Wiki

As to which USB cable(s) to get, that's documented in the 'Connecting scanners via USB' link that's in the prologue.

HTH...Mike
 

imfunny

Member
Joined
Nov 5, 2011
Messages
20
Location
kalispell mt
rs pro96

i having problem put them in trunking too i need help too for my area i live in kalispell mt p25 trunking i try it both too
 

kuiper

Member
Joined
Mar 28, 2012
Messages
12
You may need to adjust the VR4 dial inside your pro-96. I had to do this to my pro-96 to recieve the Baltimore County P25 system. This did affect the analog reception of my pro-96.

Search for "pro-96 vr4" for more info.
 
Status
Not open for further replies.
Top