BC796D: problem programming

Status
Not open for further replies.

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
put BC_VUP_V2 ..0.0.7 zip on my unidenbc796d and at end of upgrade i get error--now screen is black.plug in it flases ten black-- can i recoop it for my wife? please explain
 

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
bc796d is dead

i tried 100 time with same result.i hold i/o-6 and scan --screen is lit it eraces the rewrights from beginning then has an error at end.screen is now black.can i factory reset this to get it back?is there a better loader and program out there to fix this..17 hrs now with no luck.please help--not even sure what file to try to use
 

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
again --how do i reset a uniden bc796d scanner.it is locked in upgrade.black screen.i was told to update to new files,after i attenpted to do this it stoped at end and said error.now my screen is black unless i push i/o 6 scan and i get a yellow screen with nothing
 

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
im sorry

I think I loaded wrong file or update----I bought on ebay this scanner for my wife.from texas---was told to flash with file from radiofrenquances.com. I have a bc 796d--first program I tried was freescan however was not for my model..then I found BC_VUP_v2.0.0.7 zip------the file I tried was bc796d_v3_60 scn-----program started and eraced scanner then updated furmware to end then I get a error--- Programming error!!connect your scanner to pc with a standard pc interface-----keep connected to xternal power---now I get nothing screen flashes yellow for a second then black
 

captclint

Mentor
Premium Subscriber
Joined
Dec 31, 2005
Messages
2,452
Location
Mountaintop, PA
I think I loaded wrong file or update
Yes BC_VUP v2.0.0.7 is the correct one, and you need to register your product in order to download firmware from Uniden, From your msg, I think you have obtained it, so try this file again
You must follow the instructions exactly as shown. http://info.uniden.com/twiki/bin/view/UnidenMan4/BC796DFirmwareUpdate
BTW, this scanner has an RS-232 connector, and you probably do not have one on your PC. If not.you will need to get an adapter.
 
Last edited:

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
cable for bc796d

it came with a cable---usb to serial-----I have tried it 100 times at least----gets to end and stops with error
 

captclint

Mentor
Premium Subscriber
Joined
Dec 31, 2005
Messages
2,452
Location
Mountaintop, PA

cracin

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2014
Messages
17
bc796d problems

is there a older file I can try with this loader to see if I can get box out of setup mode---this is file I tried to load----BC796d_v3_60.scn--can someone point me where to find a older file than this to try
 
Status
Not open for further replies.
Top