BCD536HP: Programming 536

Status
Not open for further replies.

peteyates

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 14, 2002
Messages
26
Location
Whitman, MA
I updated my computer to win 10. And I have a couple of scanners using the same program cable with no problem except my 536 . I can not get it to read the computer. I believe I have tried all option and now I am stumped. I have both Sentinal and proper arc program. Neither works. Thank you
 

GeekNJ

Member
Feed Provider
Joined
Jun 22, 2007
Messages
101
First guess is the virtual com port is different after the update.

And when you say you can't get it to read the computer, you mean that after Sentinel is launched, you can't read from the scanner?
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
9,979
Location
NW Tenn
536 works in mass storage not a com port. My win 10 pro 64 works with my 6 536s
 

Ubbe

Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
6,931
Location
Stockholm, Sweden
Do you get the scanner recognised as a USB storage device in Win10, after you select mass storage mode?
Try another USB port.

/Ubbe
 

peteyates

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 14, 2002
Messages
26
Location
Whitman, MA
I updated my computer to win 10. And I have a couple of scanners using the same program cable with no problem except my 536 . I can not get it to read the computer. I believe I have tried all option and now I am stumped. I have both Sentinal and proper arc program. Neither works. Thank you
I’m sorry. I meant I can’t get the computer to read the 536 scanner. It reads all of my 996P2 and 396 portable
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
9,979
Location
NW Tenn
When you connect the USB cable from the scanner to the computer is the scanner asking you to put it in MASS STORAGE PRESS Y
 

peteyates

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 14, 2002
Messages
26
Location
Whitman, MA
First guess is the virtual com port is different after the update.

And when you say you can't get it to read the computer, you mean that after Sentinel is launched, you can't read from the scanner?
Yes. I miss spoke. Using the arc program I can do loading and downliading On my 396 portables and 996P2 using the same programming cable. Just not the 536.
 

ofd8001

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 6, 2004
Messages
7,499
Location
Louisville, KY
Yes. I miss spoke. Using the arc program I can do loading and downliading On my 396 portables and 996P2 using the same programming cable. Just not the 536.
That's the problem. Your 536 is a whole new creature with respect to reading and writing, much different than the x96 scanners. Use the cable that came with your 536 and plug it into the port below the Eyes button. The 536, when in the programming or mass storage mode, pretty much becomes an external storage device similar to an external hard drive.

(I'm really scratching my head on this one. . . The port on the 396 is completely different than the port on the 536. Kinda like trying to put a square peg in a rectangular hole).
 

Ubbe

Member
Joined
Sep 8, 2006
Messages
6,931
Location
Stockholm, Sweden
Isn't 396 and 996 using a special Uniden RS-232 serial cable and those scanners have no USB functionality? You can use a cable that has USB to the computer and then there's an electronic device in the cable that converts to RS232 serial in the other end to the scanner. The 536 uses a standard USB cable, in both ends, and the scanner acts as a USB harddrive or USB stick.

/Ubbe
 
Status
Not open for further replies.
Top