• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Programming Pro-2096

Status
Not open for further replies.

mustang108

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
24
Location
southeast kansas
Hello, just got my Pro2096 today and started programming it with WIN96 software.,
I live in SE Kansas and have started picking up the KHP , but at times on the local Buffalo tower the signal cuts out and drops out at times., is there some "fine" tuning on the scanner to help this ? Most of the time its pretty good but digital sounds "tinnie" at times
thanks for any reply...
Mustang108
 

mustang108

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
24
Location
southeast kansas
Pro-2096

ok thanks, i have it hooked up to outside antenna with 7/8 inch heliax , im going to listen some more tonight late.,
mustang108
 

loumaag

Silent Key - Aug 2014
Joined
Oct 20, 2002
Messages
12,911
Location
Katy, TX
I have a similar problem with the Houston FD here. However, they use PL as opposed to DPL but maybe my solution will help, I just took the tone out. What would happen is that the tone was being affected by the deviation from the (I suspect badly maintained) transmitters on some channels so the tone squelch would stop detecting and close the squelch causing a "drop out". Taking out the CTCSS solved the problem.
 
Status
Not open for further replies.
Top