RS Scanner Interface Cable

Status
Not open for further replies.

takyrob

Member
Joined
Jun 20, 2007
Messages
23
Location
New Port Richey, FL
I just upgraded to Win 7 and now my interface cable doesn't work, its the kind with the clear orange block in the middel of the 2 cables, cat # 20-047, does anyone have drivers for this cable, compatable with win 7 Home? (I'm pretty cheap and do not want to buy a new one since im still using a pro-97 scanner)
 

Highpockets

Member
Joined
Dec 31, 2003
Messages
3,801
Location
New Jersey
I just upgraded to Win 7 and now my interface cable doesn't work, its the kind with the clear orange block in the middel of the 2 cables, cat # 20-047, does anyone have drivers for this cable, compatable with win 7 Home? (I'm pretty cheap and do not want to buy a new one since im still using a pro-97 scanner)
Look here:

Virtual COM Port Drivers

Look in the Comments to the right for exe version.
 
Last edited:

vinzep491

Member
Joined
May 5, 2009
Messages
979
Also on radioshack's website. Find the cable and click on support tab under description
 

SCP814

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 6, 2012
Messages
6
Location
Spalding County, GA
Just bought the Radio shack USB Program cable @ $35.00 for my pro20-96. Works great. Didn't want to spend the money though. (CAT# 20-546)
 

DickH

Member
Joined
Mar 12, 2004
Messages
4,069
I just upgraded to Win 7 and now my interface cable doesn't work, its the kind with the clear orange block in the middel of the 2 cables, cat # 20-047, does anyone have drivers for this cable, compatable with win 7 Home? (I'm pretty cheap and do not want to buy a new one since im still using a pro-97 scanner)
I used that cable on my Windows XP system. When I got a Windows 7 Home system I just plugged it in and it worked fine. Just used it yesterday. Still works great.
 

N1BHH

Member
Joined
Mar 31, 2007
Messages
1,845
Location
Jackson Square, East Weymouth, MA.
I bought a Windows 7 laptop a few months ago and I installed Win500 and the moment I plugged in the cable the machine asked me if I wanted to load the drivers. It pointed to the website and downloaded the drivers and within 2 minutes of that I was saving the 5 V-folders I have on my Pro-106 to the machine with no problem.

I'm using the same cable as you have and my advise, uninstall any drivers, then plug in your cable and let the machine find the appropriate driver. Once it's installed it will tell you, it only takes less than a minute and you'll get a notification. Just check in Device Manager under Ports to be sure your cable is connected and has assigned a com port.

I use my cable for my Pro-164, '2055. '106 and '197 and it works every time without a hitch. Also be sure to plug the cable into the computer FIRST, then the radio.
 
Status
Not open for further replies.
Top