• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

sacramento trunk freq. help

Status
Not open for further replies.

Hazmat109

Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
4
hello,
im new to scanning, i recieved my bc246t today, and so far all of the "DEC" that ive programed as the trunk id arent working, i have a feeling im doing something wrong. ive looked around in other threads and couldnt find anything that could help me. im just looking to program county fire, city fire, county sherrif, and the hospitals. any info on how to program them will help alot, thank you very much.
 

WayneH

Forums Veteran
Super Moderator
Joined
Dec 16, 2000
Messages
7,464
Location
Sitting in an airport somewhere
Are you using the information from the Sac County database entry or for the SCRRS?

SCRRS is what you want. The reason the County is still in there is because the older system has not gone offline yet but soon will. SCRRS is to replace it.

-Wayne
 

Hazmat109

Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
4
im guessing it wasnt SCRRS (digital?) yeah...i know ill ahve to go buy a digital now, but we havent switched over yet so i still have sometime. do you think you could post a link please?
also is the trunk id 5 numbers?
 

Sac916

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
1,400
You need to get your info from here...

http://www.radioreference.com/modules.php?name=RR&sid=4499

DEC which is referred to as Talk Group ID or TGID which are the 5 digit numbers.
Those are the Talk Groups that need to be programmed into the scanner.

Site 001 generically refers to "City" users
Site 002 generically refers to "County" users

Digital should begin soon after Jan 2007.

If you like the 246T you'll like the 396T.
 

Hazmat109

Member
Joined
Jun 15, 2006
Messages
4
ok, first i used arc246t and made my system then group with the channels with the DEC and uploaded it. i go to scan and it says it has nothing to scan. so then i tried to manually put one in (ex. 53232) and it said "BAD TGID". idk whats wrong. idk if its because i deleted all of the preprogramed systems or not, it shouldnt be.

when i used arc246t i typed in all of the 5 digit DEC numbers and tehn transfered them into the scanner. didnt work yet again :(, so i decided to look at the TGID that was on the scanner and 53232 (county fire A2) shows up as 600-15, idk why it changed but i have a feeling thats the problem?

lol sorry im such a noob.
 
Last edited:

RolnCode3

Member
Joined
Jun 7, 2004
Messages
2,253
Location
Sacramento/Bay Area, CA
Your problem is your understanding of your scanner. Put "nothing to scan" in the search box for the forums, and look for threads that talk about the 246. Follow the instructions to fix the problem.

Basically, you don't have anything active for the scanner to scan. In the software, if you set a quickkey for a system, then turn that quickkey on, it should fix your problem.
 

Sac916

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
1,400
Hazmat109 said:
ok, first i used arc246t and made my system then group with the channels with the DEC and uploaded it. i go to scan and it says it has nothing to scan
Within the software it sounds like you haven't selected which systems you want to scan. You can manually do this on the scanner itself.

Here is an "easy to read" manual.

http://myweb.cableone.net/marksscanners/246/246.html#system keys

" To turn a single system on or off or a system not assigned to a quick key, you have to unlock it or lock it out. Press and hold the Func button. Rotate the scroll control until the system want to lock or unlock appears. Press L/O to lock or unlock the system. Releasing the Func button will return to scanning. "
 
Status
Not open for further replies.
Top