SDS 200 and BCD536

Status
Not open for further replies.

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
Is sentinel the best and only way to program these scanners I tried on the 200 from radio reference and did not get it to work. Have not tried the 536 yet
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
ok thank you i have had both of these for over a year and never did anything with them until now. May put them on eBay and get a hand held my win
 

fxdscon

¯\_(ツ)_/¯
Premium Subscriber
Joined
Jan 15, 2007
Messages
5,190
ok thank you i have had both of these for over a year and never did anything with them until now. May put them on eBay and get a hand held my win
Not sure what you mean by this:

I tried on the 200 from radio reference and did not get it to work. Have not tried the 536 yet
You can't connect directly to Radio Reference with those scanners.

Those other programs have some great additional features, but Sentinel will do everything that is required to program, update, and use those scanners.

.
 

iMONITOR

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2006
Messages
8,810
I own both scanners and both related softwares. I use ARC536 for programming and ProScan for remote control and logging. Both have their pros and cons. It's probably just a habit I got into years ago. They both have free trials!
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
I own both scanners and both related softwares. I use ARC536 for programming and ProScan for remote control and logging. Both have their pros and cons. It's probably just a habit I got into years ago. They both have free trials!
Thank you
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
I may just put them on ebay and get a handheld since this is the first time I have tried to do anything with them. I may be having computer issues also. So i will have to try them again. I just thought a handheld might be somewhat better to travel with since i am now paranoid since my truck was broken into
 

jonwienke

More Info Coming Soon!
Premium Subscriber
Joined
Jul 18, 2014
Messages
12,999
Location
VA
I may just put them on ebay and get a handheld since this is the first time I have tried to do anything with them. I may be having computer issues also. So i will have to try them again. I just thought a handheld might be somewhat better to travel with since i am now paranoid since my truck was broken into
The handhelds use the exact same software, so you need to figure out why Sentinel isn't working.
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
ok thank you I am thinking it is my computer memory need to find out what the sentinel programs required
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
My computer is saying it does not have enough memory to load the programs
 

iMONITOR

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2006
Messages
8,810
My computer is saying it does not have enough memory to load the programs
Tell us more about your computer. What version of Windows are you running and have you been keeping it updated and virus free? What other apps do you have actively running on your computer in the background?
 

Bob1955

Member
Joined
Dec 20, 2016
Messages
655
Location
Eastchester, NY
Is sentinel the best and only way to program these scanners I tried on the 200 from radio reference and did not get it to work. Have not tried the 536 yet
fiborror, Just enter your zip code or log onto YouTube and look at the video's before giving up and selling both of those fine scanners.
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
Tell us more about your computer. What version of Windows are you running and have you been keeping it updated and virus free? What other apps do you have actively running on your computer in the background?
I will check when I get back home thankyou
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
Windows 10 installed 2019 when i open task manager it shows 70 background processes running not sure if that is what you are asking about dont even know what they are
 

iMONITOR

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2006
Messages
8,810
Windows 10 installed 2019 when i open task manager it shows 70 background processes running not sure if that is what you are asking about dont even know what they are
That's a lot! I only have 42. Looking at the list does any have odd names that don't make any sense or names that look suspicious, or no name at all?

How many Apps running? What's shown in StartUp? How about memory utilization?
 

flborror

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2003
Messages
41
On the Process tab of Task Manager, the second column from the left says "Memory". What percentage does it show?
It shows 61 % right now ( i don't know what some of these programs are
 

Bob1955

Member
Joined
Dec 20, 2016
Messages
655
Location
Eastchester, NY
I may just put them on ebay and get a handheld since this is the first time I have tried to do anything with them. I may be having computer issues also. So i will have to try them again. I just thought a handheld might be somewhat better to travel with since i am now paranoid since my truck was broken into
The Bearcat SDS-200 is a MUCH better radio then the SDS-100 from reviewers here and on eHam.net FYI
The speaker is small on handhelds and suffer low audio quality, especially when you are on a highway driving...just my advise.
Have a nice weekend.
 
Status
Not open for further replies.
Top