Sending Alpha Tags

Status
Not open for further replies.

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
I had my feed setup to send alpha tags with my BCD996XT scanner, but I am confused as to where you see them in programs. The java web player is supposed to show them, but i never see them, nor do I see them in winamp. Am i just looking in the wrong place? Thanks for any help!
 

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
Got alpha tags working in winamp now, turns out i was using a terrible usb extension cable, used a different one and it started working. How do you get the broadcastify channel name to not be attached to the alpha tag information in the playlist menu, makes it kinda long?
 

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
Wow, just got RadioFeed. It is SOO MUCH NICER! Why was I not using this before. Alpha Tag display is working much better now. Thanks!
 

shew

Member
Joined
Dec 10, 2001
Messages
309
Location
PIERRE PART, LA.
Wow, just got RadioFeed. It is SOO MUCH NICER! Why was I not using this before. Alpha Tag display is working much better now. Thanks!
I can't seem to get the alpha tags to work on the radio feed...I have it set to homepatrol ...under metadata I have the scanner type checked but no alpha tags are showing up on my scanner radio app...please help..
 

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
Have you listened to another channel on the app you know is sending alpha tags to see if they show up? Also, I am asuming you have your scanner connected to your computer using a usb or com port?
 

shew

Member
Joined
Dec 10, 2001
Messages
309
Location
PIERRE PART, LA.
yes I was listening to the Jackson county..ms..scanner on the app..and his alpha tags work..i had the usb hooked up..but nothing would show then when I unplug it....the word radio feed would appear on the bottom line of my feed on the app..
 

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
yes I was listening to the Jackson county..ms..scanner on the app..and his alpha tags work..i had the usb hooked up..but nothing would show then when I unplug it....the word radio feed would appear on the bottom line of my feed on the app..
Ill have to take a look at how I have mine set up when I get off work. You are using the Radio Feed software, correct?
 

kr0490

Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
266
Location
South Euclid, OH
Do you have the correct port selected on the metadata tab, and the proper baud rate. I believe Uniden scanners use the rate of 115200
 

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
4,570
Location
Ontario, Calif.
I can't seem to get the alpha tags to work on the radio feed...I have it set to homepatrol ...under metadata I have the scanner type checked but no alpha tags are showing up on my scanner radio app...please help..
Is the scanner in serial mode? Do you see the text tags at the bottom of RadioFeed?
 
Status
Not open for further replies.
Top