State Police

Status
Not open for further replies.

tcarroll4

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 19, 2012
Messages
11
I am not receiving anything on the bands?I downloaded the freqs and installed from here.?


Thank's

Tim
 

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
What scanner, antenna, etc. are you using? How far away is the system? There are to many intangibles to answer your question intelligently.
 

tcarroll4

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 19, 2012
Messages
11
Using RS Pro-106,with RS Rubber duck 800mhz antenna,programed with ARC500 with freqs downloaded from this site.

Thank's
 

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
We're talking STARS, right? I'm guessing you are trying to receive the Richmond, or Chesapeake CC based on the 800RS Ant.

Am I right, so far? oh, Where are you located?
 

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
Did you also program the Alt. CC's in case they switched? And you did double check you dl'd the correct CC's? You can also check your squelch (keep it low)

These are just a couple things as I do some quick reading.
 

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
Did they reband? I'm seeing references to a CC of 855.4625 which doesn't match the DB
 

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
I keep seeing references to STARS being tricky to program, but the wiki about it disappeared. (I followed every link I could find)

I would try these two cc's 152.74250c 152.78750c
 
Last edited:

N0WEF

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 29, 2011
Messages
601
Location
Mpls, MN.
If those two don't work these should 152.57750c 152.75750c

If nothing else try to PM GROCKSHD he has helped other users who had VSP probs.
 

Jim41

Member
Joined
Apr 30, 2005
Messages
188
Tim,

Suggest you create 3 separate systems; one for each of the following sites:
1. Chesapeake - load the following control channel frequencies: 152.7425, 152.7875, 152.0225, 152.5625
2. Eastville - load these control channel frequencies: 151.1225, 158.8575, 151.0475
3. Hampton - load these control channel frequencies: 152.5775, 152.7575

Set each system as P25 Auto.
Put a wildcard talk group in for each system. Then assess which system you receive best.

Jim41
 

spivey88

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 23, 2011
Messages
14
Im having no luck getting State Police in richmond. im using pro 197 and the stock antenna
 

brownlab

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
708
Location
Washington DC, Alexandria/Fairfax County /Loudoun
RS PRO owners seem to have a lot of trouble programming STARS and I have wondered why that is since I never had any problem with my Uniden 996XT or my GRE. You would think that all digital scanners would basically work the same way but I guess not. Anyhow did you try entering the Base Frequencies or custom table if applicable? Sorry if you have already try this but your scanner should pick up STARS and I am curious why it will not.

Frequency Table:
1: Base: 762.00625 MHz, Spacing: 6.25 kHz
2: Base: 136.00000 MHz, Spacing: 2.50 kHz
3: Base: 146.00000 MHz, Spacing: 2.50 kHz
4: Base: 156.00000 MHz, Spacing: 2.50 kHz
5: Base: 166.00000 MHz, Spacing: 6.25 kHz
6: Base: 136.00000 MHz, Spacing: 6.25 kHz
7: Base: 161.59375 MHz, Spacing: 6.25 kHz

Custom Table for Pro-96/2096:
CH Lo CH Hi Base Freq Offset Step
8192 12287 136.00000 8192 2.500
12288 16383 146.00000 12288 2.500
16384 20479 156.00000 16384 2.500
20480 24575 166.00000 20480 6.250
24576 28671 136.00000 24576 6.250
28672 32767 161.59375 28672 6.250
 

W2NJS

Member
Joined
Mar 27, 2006
Messages
1,938
Location
Washington DC
Ever since VSP started with their new system, even when just testing, they've listed that 146.000 channel which is an amateur, not PS, frequency. Does anyone know if they're actually using 146, and if so, how and why?
 

rdale

Completely Banned for the Greater Good
Feed Provider
Joined
Feb 3, 2001
Messages
11,380
Location
Lansing, MI
They list is as a channel or as a base freq? Two different things...
 

shumadine

Member
Joined
Apr 22, 2005
Messages
239
FYI, Posts #12 and 13 above are helpful if you are programming in a Pro-96, but they aren't necessary for the Pro-197 or the Pro-106. I think those two scanners already figure all this stuff out for you automatically.
 

rdale

Completely Banned for the Greater Good
Feed Provider
Joined
Feb 3, 2001
Messages
11,380
Location
Lansing, MI
Because that IS the base frequency. If you don't list it, older scanners won't know what to do.

I think you just are confused on the terminology, there is a Wiki here on trunking that explains it in more detail.
 

brownlab

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
708
Location
Washington DC, Alexandria/Fairfax County /Loudoun
Yes I did not mean to confuse anybody. Last night when I looked at the programing in my 996XT, the Base Freq were included but I do not know how they got there. I used Freescan to program that one. I was more wondering why so many people have problems programing STARS on some of the RS scanners. It can be done becuase I have seem them working at a couple of Radio Shacks. Just wonder if you have to do something special to program STARS.
 

fredva

Member
Feed Provider
Joined
Mar 19, 2007
Messages
1,622
Location
Virginia/West Virginia
Yes I did not mean to confuse anybody. Last night when I looked at the programing in my 996XT, the Base Freq were included but I do not know how they got there. I used Freescan to program that one. I was more wondering why so many people have problems programing STARS on some of the RS scanners. It can be done becuase I have seem them working at a couple of Radio Shacks. Just wonder if you have to do something special to program STARS.
I don't know if I can offer any helpful tips, but I didn't have any trouble programming my PRO-197 with STARS state police talkgroups last March. I used the ARC500 software that came with the scanner, connected to the RadioReference database, and selected the towers and talkgroups for my region. I have no trouble picking up the troopers and the VDOT motorist assistance units that operate on the state police channels. So I know it's possible.
 

homeinva

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 7, 2008
Messages
176
Location
SUFFOLK,VA
this might help it did for me just select the one tower close to you and install that one and all the talk group and work up from there
 
Status
Not open for further replies.
Top