Updating the HPDB from Sentinel

Status
Not open for further replies.

Wes

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
206
Location
Austin, Texas
My 436 is on the way and I've installed the Sentinel software on my older PC running Windows 7. No problems at all with software installation, but I'm having a problem when trying to download the HPDB updates. I get an error message that says "Updating full database failed. Operation is cancelled. Unable to connect to the remote server."

Any ideas?
 

KevinC

Moderator
Super Moderator
Joined
Jan 7, 2001
Messages
4,848
Location
Somewhere other than home :(
My 436 is on the way and I've installed the Sentinel software on my older PC running Windows 7. No problems at all with software installation, but I'm having a problem when trying to download the HPDB updates. I get an error message that says "Updating full database failed. Operation is cancelled. Unable to connect to the remote server."

Any ideas?
Sounds like a firewall type issue.
 

Wes

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
206
Location
Austin, Texas
Ok, weird thing. When I go from the drop-down menu at the top, it won't update. Click the update icon and it works perfectly. Problem solved, I think....
 

N0UDG

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 1, 2011
Messages
850
Ok, weird thing. When I go from the drop-down menu at the top, it won't update. Click the update icon and it works perfectly. Problem solved, I think....
This may be a corrupted download or install of Sentinel. AFAIK the drop down menu and the Icon should take you to the same part of Sentinel to be executed.

Did you get Sentinel directly from Uniden?

Did you have any other programs running when you installed Sentinel?

You might consider another download of Sentinel and use "Control Panel" to remove the old Sentinel before trying a fresh install.

You are correct this is weird!
 

Wes

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
206
Location
Austin, Texas
Yes. Downloaded from Uniden's site. No other programs running when I installed. Definitely strange and will be keeping an eye on it.
 
Status
Not open for further replies.
Top