• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

usb programming cable

Status
Not open for further replies.

reptileguy

Member
Joined
Feb 20, 2005
Messages
25
Location
Baltimore,MD
It detecs the cable when i plug it in go and instale everything after that it dont detect the usb any more and i go into my WIN 95 and it wont load anything to my scaner any help
 

Bentley

Member
Joined
Feb 5, 2006
Messages
652
Location
Freehold, NJ (Monmouth County)
You probably have the com port setting wrong....try using COM 4 ... in Win95 the com port setting can be found under the configuration menu, then select serial port from the drop down menu.

If COM port 4 doesnt work, then start off at number 1 and do a test download, then go to number two and test download, number 3 and so on ans so forth until you find the correct com port.
 

Scar

Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
25
some computers have 2 USB ports...if available, try the other port.

Echoing what Bentely said, try the other comm ports. I also experienced some technical difficulties until comm port 4 was selected. Every system is different, but number 4 worked for me.

Good luck!
 
Joined
Nov 5, 2003
Messages
660
Location
Puyallup,Pierce County, Wa.
I just installed my USB cable yesterday and had the same problem. With the usb cable pluged in. Try this, Open Control panel,go to System,then Hardware,Click on Device manager then go to Ports( Com & LPT) it should show you what port is set for USB serial port. Go back to Win95 and set the Com port. ( Mine is Com 5.)
 

reptileguy

Member
Joined
Feb 20, 2005
Messages
25
Location
Baltimore,MD
mine was 4. i have to unlock my thing now cuz my son was messing with it and im trying to put his bed together for his bday im going nuts
 

ernesTbud

Member
Joined
May 18, 2006
Messages
25
Location
TULSA, OKLA
was the screen showing receiving while you were downloading and was the usb cable flashing showing txd or rxd
 

MacombMonitor

Member
Joined
May 18, 2005
Messages
3,551
reptileguy said:
It detecs the cable when i plug it in go and instale everything after that it dont detect the usb any more and i go into my WIN 95 and it wont load anything to my scaner any help
USB support in Win95 is very poor. Time to update the computer. Just read that Microsoft is ending support for Win98 too!
 

seamusg

Member
Joined
Feb 10, 2004
Messages
2,181
Location
Grand Blanc, MI
reptileguy said:
my computer is new maybe i have the wrong program then i have windows xp
You have the right program if you're trying to program a PRO 95. I think Bill didn't read the post completely.
 

OkRob

Member
Joined
Apr 13, 2004
Messages
184
It sounds like the correct comm port is not selected in your Win95 program configuration. If you'll read the posts up above on checking in Device Manager to see what port your USB cable is configured for, it should get you going.

If not, post more details of what steps you're actually doing within Win95 to upload your data and someone should be able to help more.

- Rob
 

reptileguy

Member
Joined
Feb 20, 2005
Messages
25
Location
Baltimore,MD
i have port 4 thats the only port it will work on i did not go thourgh all 260. i have enable read back test checked. i click upload to scaner screen comes up and syays writing data/writing to scaner scanner still says clone mode thetxd and rxd lights do not blink only when i hook it up to the scanner
 

MacombMonitor

Member
Joined
May 18, 2005
Messages
3,551
seamusg said:
You have the right program if you're trying to program a PRO 95. I think Bill didn't read the post completely.
Yup! That's what happened, I misunderstood the post. To us old computer guys, Win95 stood for Microsoft's Windows 95. I forgot about Don Starr's Win95 scanner software for the PRO-95 scanner. DOH! :confused: Sorry. :cool:
 

OkRob

Member
Joined
Apr 13, 2004
Messages
184
Reptileguy, are you looking in your Device Manager to make sure the correct Comm Port with your cable hooked up is Comm 4? To help make sure, find the setting in your Device Manager, it should look like the attached image. If it says Comm 4 and you have Comm 4 set in your Win95 program configuration, then you have something else going on.

- Rob
 

Attachments

reptileguy

Member
Joined
Feb 20, 2005
Messages
25
Location
Baltimore,MD
Thank you OKROB i had to uninstall and redo some stuff i know some stuff about computers but could not find the stuff i needed on my new laptop got it working now thanx for everyones help
 

OkRob

Member
Joined
Apr 13, 2004
Messages
184
Great, now programming your Pro-95 will be much easier. It's a great radio too.

- Rob
 
Status
Not open for further replies.
Top