Waterford P25 Issues

Status
Not open for further replies.

ledscan89

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 23, 2005
Messages
56
Anyone else successfully monitoring the Waterford/NL P25 system using a 996xt? If so, how do you have it programmed, as a P25 Standard, or MOT Type II/P25? I seem to never have luck hearing the system consistently and miss transmissions. Any thoughts would be appreciated.
 

sefrischling

Member
Joined
Sep 18, 2003
Messages
1,570
Location
New London, CT
I am monitoring it right this very moment on a 396xt (same as the 996xt) for fire and 436hp for police ... let me pull up how I have it programmed in a moment.
 

brian943

Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
70
Location
Moodus, CT
Up on a hill in East Haddam I get them rarely. I do notice a discrepancy with your (6 vs 7) system frequencies and those here in the DB. I am testing your config presently, nothing so far.
 

pro106import

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2008
Messages
2,043
Location
Milford, Ct. perched high above Long Island Sound
Up on a hill in East Haddam I get them rarely. I do notice a discrepancy with your (6 vs 7) system frequencies and those here in the DB. I am testing your config presently, nothing so far.

Yes I see that now. Thank you for pointing that out. I haven't updated the system in a while. I don't often monitor it. Looks like a couple of freqs I have in my system are no longer used and there is a new one or 2 added. Guess they use the same control channel most of the time which is why I haven't noticed any changes with the operation of the system (P25 system just needs the CC). I did monitor the system during the recent sailfest and noticed a few new talkgroups for command post and the like.
Bob

I just downloaded the system using freescan. What I found is the system "site type" comes in as " Mot Type II/P25 .
I had to set the system type to "P25 Standard (Digital XT) for it to work if I recall. Maybe this is why people cannot get it to work. No bandplan required because it is a true P25 system.
Bob

Looks like the freqs are correct on RR-
http://www.radioreference.com/apps/db/?fccCallsign=WQKC448

OK I edited my system with the updated freqs
Here is the updated system:
 

Attachments

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top