• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Win96

Status
Not open for further replies.

varstrom

Member
Joined
Jul 12, 2006
Messages
25
I am trying to do the web import from RR and I type in my username, password, then start. It then asks me to pick a country, state, and county and I click start and the system just hangs. RR is running in the background, the address is set to "xml1.1". Do I have to have my scanner hooked up for this to work?

Any help would be appreciated.

Thanks
 

fmon

Silent Key Jan. 14, 2012
Joined
May 11, 2002
Messages
7,736
Location
Eclipse, Virginia
"then start. It then asks me to pick a country, state, and county and I click start"
What do you mean with the last start?

"Do I have to have my scanner hooked up for this to work?"
No you don't.
 
Last edited:

seamusg

Member
Joined
Feb 10, 2004
Messages
2,181
Location
Grand Blanc, MI
varstrom said:
I am trying to do the web import from RR and I type in my username, password, then start. It then asks me to pick a country, state, and county and I click start and the system just hangs. RR is running in the background, the address is set to "xml1.1". Do I have to have my scanner hooked up for this to work?

Any help would be appreciated.

Thanks
You don't have to have the scanner on for the download function to work. After you click start it asks you for Country State and county and if you click on start again it takes you back to the same question. It's not going to bring you to the RR database screen, you must answer the questions in order that they are highlighted ie. Country then State then County - then wait for the rest of the frorm to be filled.
 

varstrom

Member
Joined
Jul 12, 2006
Messages
25
Ok, I got it working, but before I click on what I want to import, do the freqs I pick import directly in my Win96 program and then all I have to do is upload it to my scanner? I just want to make sure before I go ahead and do this.

Thanks.
 

seamusg

Member
Joined
Feb 10, 2004
Messages
2,181
Location
Grand Blanc, MI
varstrom said:
Ok, I got it working, but before I click on what I want to import, do the freqs I pick import directly in my Win96 program and then all I have to do is upload it to my scanner? I just want to make sure before I go ahead and do this.

Thanks.
They go to the program and if you want you can edit them before you upload. You're not going to hurt anything, if you make a mistake, you can just redo it. Just play with it till get the way you want it.
 

loumaag

Silent Key - Aug 2014
Joined
Oct 20, 2002
Messages
12,911
Location
Katy, TX
seamusg said:
They go to the program and if you want you can edit them before you upload. You're not going to hurt anything, if you make a mistake, you can just redo it. Just play with it till get the way you want it.
To be safe, import into a blank template, that way you don't lose anything by overwriting something you may have in the current template.
 

seamusg

Member
Joined
Feb 10, 2004
Messages
2,181
Location
Grand Blanc, MI
loumaag said:
To be safe, import into a blank template, that way you don't lose anything by overwriting something you may have in the current template.
It's always a good idea to download your current scanner set up and save it.
 
Status
Not open for further replies.
Top