Windham PD 155.6025

cmassey100

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2011
Messages
23
Hi All,
At some point earlier in the week i noticed that i am no longer receiving Windham PD on 155.6025. Anyone aware of a change? I know in the past they change/swapped their input and output freqs.. Does not seem to be a programming issue. Scanner is picking up Windham FD, surrounding FD's as well as other local PD's...
 

kevind963

Member
Feed Provider
Joined
Jun 22, 2012
Messages
11
Now that you mention it, I'm not getting Windham PD anymore either. Didn't think much of it but now that you mention it I haven't heard anything in a few days now.
 

cmassey100

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2011
Messages
23
Now that you mention it, I'm not getting Windham PD anymore either. Didn't think much of it but now that you mention it I haven't heard anything in a few days now.
Do you run the live feed? I have it up now and Windham is coming in..
 

W1KNE

Owner ScanNewEngland.
Database Admin
Joined
Feb 15, 2010
Messages
668
Location
Taunton, MA
Are you guys running it in NAC search mode or with the prefixed NAC?
Perhaps the NAC has changed?
 

kevind963

Member
Feed Provider
Joined
Jun 22, 2012
Messages
11
Yeah, that's me. Maybe it's just been a quiet few days. Maybe they changed something and then back? I was sitting next to it most of the day yesterday and don't recall anything from PD. Fire had a call or two.
 

cmassey100

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2011
Messages
23
To confirm that on 155.60250? ive got bits and pieces all morning.. Allmost seems like a reception issue.. But that hard to understand as it was fine then gone like overnight... As ive been trying to trouble shoot i found Windham PD on 155.6050.. no better reception for me but still found it interesting
 

cmassey100

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2011
Messages
23
Also, as another piece of info.. I can pick up dispatch on 158.8425 which i think is the input freq. but nothing on 155.6025
 

jmarcel66

Member
Feed Provider
Joined
Dec 23, 2002
Messages
283
Location
Concord, NH
To confirm that on 155.60250? ive got bits and pieces all morning.. Allmost seems like a reception issue.. But that hard to understand as it was fine then gone like overnight... As ive been trying to trouble shoot i found Windham PD on 155.6050.. no better reception for me but still found it interesting
155.6050 is within the range of 155.6025. Could be the receiver (or their transmitter) is drifting off frequency. The next legit frequency after 155.6025 is 155.6100.
 

cmassey100

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2011
Messages
23
Even heard down into Boston :)
I don't know what the issue is.. I reset to factory default and entered just that frequency and i get nothing.. nothing garbled no buzz/hiss nothing.. i can hear Londonderry, Troop B, Salem etc. but not Windham. Curious if it could be a Attenuation issue
 

W1KNE

Owner ScanNewEngland.
Database Admin
Joined
Feb 15, 2010
Messages
668
Location
Taunton, MA
Try entering it using "quick search" mode. While scanning, hit "Channel" (which holds the current channel).
Enter the frequency, and hit Channel a second time.
(I.e. Channel 155.6025 Channel).
Also make sure your squelch is at 02 or 03.
 
Top