• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.

Xts3000 mod3 flashcode

Status
Not open for further replies.

general22

Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
39
Location
Ontario
I cant seem to get a correct answer from the M boys ,So ! I would try here. I have a XTS3000 MOD3 . WILL THIS FLASHCODE GO INTO MY 3000 OK AND WORK:) 5A9008-101F87-7 ??
 

n7maq-1

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 12, 2004
Messages
6
Location
Oregon
No it will not, it is not a valid flashcode for an Astro radio, it is an Astro25 Flash. For your radio to allow all of the valid options in an Astro it would be 589008-001E80-0. Also with the Q361 Astro 25 9600 Baud Trunking is only supported in 800Mhz Astro units, and requires host firmware of 6.xx.xx (6.72.00 is current). You can compare the two below.

Decoding Flashcode: 5A9008-101F87-7
Platform: XTS5000 & XTS4000

Q806: ASTRO IMBE Digital Operation
H14: Enhanced Digital ID Display
Q52: Federal Government FPP
Q498: Hardware Multikey Encryption w/ OTAR
H43: Trunked Remote Monitor/Radio Trace
H46: Trunked One Touch Status Message
H38: SmartZone Systems Operation
G857: FDNY Emergency Rx/Tx Tone Set
Q947: APCO Packet Data Interface
Q53: FCC FPP And Radio Cloning
Q387: Conventional Voting Scan
Q173: SmartZone Omnilink MultiZone Operation
Q182: Enhanced Radio Control Protocol
Q361: ASTRO 25 9600 Baud Trunking
Q445: Fireground Accountability Software
Q446: Fireground Voice/Channel Announcement
Q667: ADP Software Encryption

Decoding Flashcode: 589008-001E80-0
Platform: XTS3000

Q806: ASTRO IMBE Digital Operation
H14: Enhanced Digital ID Display
Q498: Hardware Multikey Encryption w/ OTAR
H43: Trunked Remote Monitor/Radio Trace
H46: Trunked One Touch Status Message
H38: SmartZone Systems Operation
Q947: APCO Packet Data Interface
Q387: Conventional Voting Scan
Q173: SmartZone Omnilink MultiZone Operation
Q182: Enhanced Radio Control Protocol
Q361: ASTRO 25 9600 Baud Trunking


<A HREF='http://www.akardam.net/moto/tools/decode4.pl'>Decoded by the akardam.net FC Decoder v4</A>

I hope this helps.

Jim

I cant seem to get a correct answer from the M boys ,So ! I would try here. I have a XTS3000 MOD3 . WILL THIS FLASHCODE GO INTO MY 3000 OK AND WORK:) 5A9008-101F87-7 ??
 

general22

Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
39
Location
Ontario
So this flash would be good for me and would work fine :) ..Decoding Flashcode: 589008-001E80-0
Platform: XTS3000

Q806: ASTRO IMBE Digital Operation
H14: Enhanced Digital ID Display
Q498: Hardware Multikey Encryption w/ OTAR
H43: Trunked Remote Monitor/Radio Trace
H46: Trunked One Touch Status Message
H38: SmartZone Systems Operation
Q947: APCO Packet Data Interface
Q387: Conventional Voting Scan
Q173: SmartZone Omnilink MultiZone Operation
Q182: Enhanced Radio Control Protocol
Q361: ASTRO 25 9600 Baud Trunking
 

general22

Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
39
Location
Ontario
what I have now is:Codeplud 000c - firmware 05.60.00.00 - Flash Code 549008-000600-2 - H38 So! if I find new upgrade what do I need ? thanks
 

kayn1n32008

Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
5,651
Location
In the \'patch
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (BlackBerry; U; BlackBerry 9780; en-US) AppleWebKit/534.8+ (KHTML, like Gecko) Version/6.0.0.600 Mobile Safari/534.8+)

general22 said:
what I have now is:Codeplud 000c - firmware 05.60.00.00 - Flash Code 549008-000600-2 - H38 So! if I find new upgrade what do I need ? thanks
What are you going to be using the radio for and what kind of system is it? With out this info your probably not going to get a useful answer
 

n7maq-1

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 12, 2004
Messages
6
Location
Oregon
what I have now is:Codeplud 000c - firmware 05.60.00.00 - Flash Code 549008-000600-2 - H38 So! if I find new upgrade what do I need ? thanks
It will work IF your radio is 800mHz, and you upgrade the firmware also. If it is VHF, or UHF then no it will not work.

As far as getting it done there are a few ways. If you want to spend some money call your local MSS and ask them, or you can edit the srecord or find someone to do it for you. But you will still need the firmware updated.
 
Status
Not open for further replies.
Top