• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.

XTS5000-III new OEM housings won't close over bottom clips

KhanSingh

Newbie
Joined
Nov 5, 2020
Messages
4
I'm having an odd issue where my new OEM housings won't snap into place on the bottom. I'm using a crazy amount of force to try to get it done, and the seals look perfect.

XTS5000-III's. Two of them do it.

Anyone ever experience this issue?
 

KhanSingh

Newbie
Joined
Nov 5, 2020
Messages
4
Wow - okay...figured it out. Took the sticker off the bottom of the radio and found that there were no cutouts in the housing for the two clips at all.
 

KhanSingh

Newbie
Joined
Nov 5, 2020
Messages
4
I give it greater than 50% these are real. I have Chinese knockoff housings sitting around, and a new M2 housing that was in the Moto bag and came from a fire district that was getting out of the XTS game and going to Harris radios.

These look exactly like the M2 housing I have and nothing like the Chinese ones.

I have been looking all over the place for a thread that described some of the Moto factory ones that used to be sold on ebay having this issue.

Being involved in plastics in the past, I can even tell you why such a thing would probably happen - the mold has a protrusion that has to be pushed in during molding and out during removal of the finished part, and the person running the machine didn't push it back in. Or if mechanically setup, the mechanism jammed.
 
Top