RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Unication Forum


Unication Forum - Forum for discussion of Unication products.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-17-2017, 6:11 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default just got my G5V today and have a problem with the speaker will not un-mute

the problem i have isi can't seem to UN-MUTE the speaker for trunking with out the alert tone been working on it for a few hours i'm lost.pager does scan just no voice the speaker on the display has a line threw it.if i hold the side monitor button works fine must of screwed something in the setting.

Last edited by davidzimmerman; 04-17-2017 at 6:25 PM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 04-17-2017, 6:30 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Location: 1st due in the zoo
Posts: 200
Default

when your in the pps and setting up your zone there should be an option for push to listen select no. and to fix the channel alert its a drop down menu in the same location as stated select silent
__________________
NYS FF-EMT/ DISPATCHER
APX 7000 / XTS 4000 / BCD 996p2 / BCD 536HP / UNICATION G5 /
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-17-2017, 7:13 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

your a life saver SRLFD-613 that did it thanks SO much i was racking my brain lol
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-17-2017, 7:23 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

when you change each channel it talks it their a way to stop the voice channel Announcement to silent?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-17-2017, 7:30 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bletchley Park
Posts: 1,496
Default

Quote:
Originally Posted by davidzimmerman View Post
when you change each channel it talks it their a way to stop the voice channel Announcement to silent?
Yes. It's a drop down near the top of the channel knob selectors. I'm not looking at PPS right now, but I think it's just to the left of the selection for the scan type.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 04-17-2017, 7:57 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

got it with out help guess i have been working to long lol thanks again works GREAT glad i got one
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-17-2017, 8:03 PM
Signal-Zero's Avatar
Member
   
Join Date: Nov 2004
Location: Fortified Bunker
Posts: 2,243
Default

The little thing really pulls in trunked systems. You're going to really like it. Once you get the PPS down LOL


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
"We celebrate our independence from the Government, not our dependence on it."
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-17-2017, 8:18 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

been working on the code plug for a few months to program this G5V works GREAT no more XTS-2500 never did take it out of the house did not want to answer questions about it lol now i'm LEGAL
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-18-2017, 10:29 AM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default back lighting

i think this pager when you turn up or down the VOL it use to light up and show you with the back lighting on? now i have to hit the top side button before i turn it up or down in VOL? sure is a lot to learn in this G5V
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-18-2017, 10:39 AM
eorange's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, OH
Posts: 2,017
Default

Are you listening to GCRCN and MARCS-IP? If so, is there any LSM distortion?
__________________
√-1 2 π
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 04-18-2017, 10:42 AM
troymail's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: Supply, NC
Posts: 6,955
Default

When I adjust the volume, it's a bit slow to light up if at all. What I've found is the more programming you have onboard, the more sluggish user interaction becomes... maybe a fix will come a some point but it's a small price to pay for the great reception.
__________________
Unication G4
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR800x2,500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 04-18-2017, 10:46 AM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

one more question i have 21 zone's now i have Z22 is user define and 23 is CH.Setting how do i remove them in the zone line up? your answer eorange works GREAT on both systems i use a Astro Plus for my cleveland fire base radio this picks up WAY before my base does
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 04-18-2017, 2:20 PM
eorange's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, OH
Posts: 2,017
Default

Quote:
Originally Posted by davidzimmerman View Post
your answer eorange works GREAT on both systems i use a Astro Plus for my cleveland fire base radio this picks up WAY before my base does
Ok, so I guess there's 2 questions:

1. Do you pick up more, which is yes.

2. How about the LSM distortion? Do you hear any?
__________________
√-1 2 π
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 04-18-2017, 3:16 PM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

eornage YES YES YES worth the money hands down Cleveland and Marcs trunking NOT a problem.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 04-19-2017, 9:25 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 823
Default

I have noticed on mine if im parked on a conventional channel or scanning conventional, the unit kind of goes into a sleep mode where turning the volume knob doesnt light up the screen.
However if im on a trunking channel or scanning trunking and adjust volume then the screen does turn on. Probably a bug but its how i have been used to the pager operating.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 04-19-2017, 10:22 AM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

IAmSixNine Signal-Zero told me its because of how zones are programmed in it and takes time to catch up lol other than that works GREAT
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 04-19-2017, 3:47 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 823
Default

My doesnt do it late, it simply does not do it at all.
As i mentioned before with trunking personalities adjusting volume does light up screen.
Adjusting conventional personalities screen never turns on.
That to me does not indicate a lag due to overloaded processor.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 04-19-2017, 4:47 PM
KB8KOJ's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: May 2004
Location: Centerville, Ohio
Posts: 131
Default

Quote:
Originally Posted by IAmSixNine View Post
As i mentioned before with trunking personalities adjusting volume does light up screen.
No light on vol. adjust here.. conventional or trunking. F/W: V0.90-0.14A-R11P
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 04-20-2017, 8:15 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 823
Default

Could be a placebo affect for me. The trunking systems are also busier then the conventional i monitor. So with the trunking having more activity the unit is not going into a deeper sleep mode like its doing on conventional.
Ill test it with a single channel trunking thats not busy and see if it stays off when i adjust volume.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 04-20-2017, 9:55 AM
davidzimmerman's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: parma,ohio
Posts: 1,453
Default

tested a single channel talkgroup takes 25 seconds to light up to show the VOL lol
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions