RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Unication Forum


Unication Forum - Forum for discussion of Unication products.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-07-2017, 9:52 PM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default G5 shuts down and reboots after 1 min.

My G5 boots up system comes up get all bars for the system then screen goes blank then the reboot screen comes up. I took the battery out and reinserted. does the same thing. Any ideas how to fix?
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 07-08-2017, 4:06 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fairfax, VA
Posts: 743
Default

Is it a new pager? Or has it been working and then started doing this? I have heard of different issues, but this ones a first.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-08-2017, 9:47 PM
krokus's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southeastern Michigan
Posts: 2,957
Default

Quote:
Originally Posted by SafetyGuy View Post
My G5 boots up system comes up get all bars for the system then screen goes blank then the reboot screen comes up. I took the battery out and reinserted. does the same thing. Any ideas how to fix?
Does the battery have a full charge?

Sent via Tapatalk
__________________
Generic radio geek, in southeast Michigan.
PSR-500, TM-742, TM-V71,TH-78, HTX-420, IC-2AT, IC-2E (clone), Pro-39, BC-235XLT, TK-290, XTS-5000
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-09-2017, 8:02 AM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default

Had the pager for a while. This just started happening. Battery fully charged. Can get it to work after it reboots a bunch of times. It will work fine all day then in the morning it has the same problem. I noticed it reboots when audio comes up. If I put it on a empty channel it stays on until I put it on an active channel as soon as audio comes up it shuts down and reboots.
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-09-2017, 8:06 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bletchley Park
Posts: 1,513
Default

Can you try re-downloading the profile from PPS?
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 07-09-2017, 8:12 AM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default

Is there anyway that you can completely reset to factory settings on the radio?
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-09-2017, 8:14 AM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default

Thunderknight I will try that next.
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-09-2017, 12:16 PM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default

Downloaded profile did not fix the problem.
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 07-09-2017, 12:41 PM
Member
   
Join Date: Nov 2016
Location: Lafayette, LA
Posts: 372
Default

One thing that came to mind when you said that it happens when audio starts: Clean the battery contacts on both the radio and the battery. When it starts to put audio through to the speaker it uses more juice and if it is not getting enough from the battery it may cause it to go off like it would if the battery was running dead and then because the battery is actually sitll putting out current then it reboots. This may not be it but it is worth checking out.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 07-09-2017, 12:42 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fairfax, VA
Posts: 743
Default

I would reload the FW and try a PPS CP with limited entries. You can create a new profile and keep it separate. This will at least tell you if the SW or FW is corrupt. If it continues, it may need to go back for repair.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 07-10-2017, 10:52 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 856
Default

Is this system running Phase 2 TG? I recall reading a thread before that someone had issues with their unit when it stopped on a Phase 2 TalkGroup.
Is it possible that the unit is not liking a specific talk group and thus rebooting because it cant decode Phase 2.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 07-11-2017, 7:55 PM
SafetyGuy's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2004
Location: Linthicum, MD
Posts: 30
Default

Nothing to do with phase 2 TG. What is strange is after doing different things with the function mode I can turn it off and on and it works fine. Let it sit overnight and it starts all over again. It only does it when the verbal come up. Place it on a position that I haven't programmed and it stays on. I don't think it has anything to do with the battery because when I finally get it to work it stays on for hours.
__________________
Do it with Frequency!!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions