• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Ct State Police.

Status
Not open for further replies.

Placid1

Member
Joined
Aug 29, 2011
Messages
78
Location
NM
I downloaded the CT state info from RR using freescan.
In the site setup part by default has the setting as Mot 800MHz standard (Type 2).
Am I supposed to change that to Mot Custom/Reband Type 2?
 

cg

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
3,000
Location
Connecticut
The system is rebanded so yes, you would use 800MHz custom or rebanded system type. If the download doesn't create a rebanded custom band plan, you have to enter one.
I can't comment on what specifics you have to do to a RR download as I create my own for accuracy.

chris
 

CT22

Completely Banned for the Greater Good
Banned
Joined
Oct 9, 2003
Messages
184
Location
CT
You would be much better off setting up your system from scratch then relying on this cesspool of a database. No matter how much GOOD information you give them, they cant seem to get their stuff together. As the saying goes "You can't polish a turd"
 

russellmaher

Member
Joined
Apr 13, 2010
Messages
982
Location
Enfield, CT
Using the RR database (without using any software programs) is how I manually programmed my BCD396T and although it was a time consuming process, it gave me the chance to get acquanted with the scanner and learn what buttons to push and what the results are.

I would guess that most members have used some type of software for this, but I enjoyed doing it this way, and that probably makes me a stubborn old fart!

Russell
 

WayneH

Forums Veteran
Super Moderator
Joined
Dec 16, 2000
Messages
7,464
Location
Sitting in an airport somewhere
No matter how much GOOD information you give them, they cant seem to get their stuff together.
So how does your gripe apply to this thread? All the sites I checked are flagged as rebanded so if there is an issue it's with the scanner software or user error. Generally if someone is going to complain they need to know what they're talking about. Go whine somewhere else.

:roll:
 

loumaag

Silent Key - Aug 2014
Joined
Oct 20, 2002
Messages
12,911
Location
Katy, TX
Thread Closed

More pointless commenting from folks that have nothing to add. In one case has never added anything and in another never added anything to the subject at hand.

Since the OP has had his question answered and expressed his gratitude there is no further reason to leave this open for pointless comments.
 
Status
Not open for further replies.
Top