• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

EDACS newbie needs help

Status
Not open for further replies.

wa2zdy

Member
Joined
Mar 6, 2004
Messages
31
Location
Wesley Chapel, Florida
Hi y'all, I confess I've never messed with trunking systems before. In NJ, the NJSP were no fun. MV stops get old after a while. So moving to Pasco County is a new experience for my scanning ways.

I've programmed my Pro 2067 with the Pasco system as it's listed here in the RR database using Win 92. All the talkgroups have alpha tags and I've double checked that the frequencies are entered in correct logical channel order.

I only get bits and pieces of stuff and when I do get something in the clear it's usually only one half - either the mobile or the dispatcher. And the alpha tags sometimes come up (fire west is consistent,) sometimes the TG number and sometimes no alpha tag at all.

Do I have something misprogrammed, is this just me not getting enough signal from the sites (I have a whip inside the house for now off SR54 in Wesley Chapel,) or is this system wierd? Oh yes, should I have the delay "on" for each frequency?

Obviously something here isn't right.

Suggestions are welcomed.

Thanks much,

Chris

wa2zdy AT yahoo DOT com
 

northzone

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
502
Location
Northern California
wa2zdy said:
I've double checked that the frequencies are entered in correct logical channel order.
Chris.. one common mistake, did you start entering the channels at channel 00 instead of 01. The first channel must be in the channel 1 slot. Also, double check you have selected the right trunking type (EDACS)
 

wa2zdy

Member
Joined
Mar 6, 2004
Messages
31
Location
Wesley Chapel, Florida
Thanks to both of you folks for answering. Yep, all is in order according to your posts. I'm also noticing now that I'm minding it closely, a lot of talkgroups don't make sense. For example I'm hearing MV stops on fire TGs.

I'll keep plugging away.

Thanks again!
 
Status
Not open for further replies.
Top