Feeds not playing in Winamp the last few days

apollosfyre

Member
Premium Subscriber
Joined
May 21, 2008
Messages
10
Location
Sonora, CA
I use Winamp as my feed player, as it allows multiple players, assigned to different outputs. It has been excellent for many years, but the last couple of days, none of Broadcastify's feeds will play in any instance of Winamp, in any PC I try to use. Has something changed, or is this just an issue which will be fixed soon? If Winamp is no longer to be supported, is there another player that will do the same job of multiple instances, and control over the outputs? Any help would be appreciated.
 

Whiskey3JMC

Chief of Ops of the former Firegroundaudio.com
Premium Subscriber
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,062
Location
Greater Philly Area, PA USA
If Winamp is no longer to be supported, is there another player that will do the same job of multiple instances, and control over the outputs? Any help would be appreciated.
I use VLC, it's lightweight and ideal for multiple instances. Are you running the latest version of Winamp on the PCs? Not sure what you mean by "control over the outputs". Are you referring to the ability to create a "playlist" with the different feeds?
 

apollosfyre

Member
Premium Subscriber
Joined
May 21, 2008
Messages
10
Location
Sonora, CA
I use VLC, it's lightweight and ideal for multiple instances. Are you running the latest version of Winamp on the PCs? Not sure what you mean by "control over the outputs". Are you referring to the ability to create a "playlist" with the different feeds?
I use an 8 channel audio card that allows me to record each player, and Winamp has the ability to configure each player to it's own output channel 1 thru 8. Does VLC have such a feature?
 

ibagli

Member
Joined
Dec 2, 2006
Messages
978
Location
Ohio
I think the issue is that the m3u files now use HTTPS URLs. I upgraded to Winamp 5.8 and got them working again.
 

blantonl

Founder and CEO
Staff member
Joined
Dec 9, 2000
Messages
9,622
Location
San Antonio, TX
We have been gradually moving more and more to https for everything. Sounds like a latest upgrade to Winamp resolves the issue...
 

jasonpeoria911

Member
Database Admin
Joined
Apr 24, 2003
Messages
516
Location
Peoria, IL
Has their been any fix for this yet? I read the thread from February but that didn't fix anything. Winamp has latest update on my computer. I don't mind using another program to listen but winamp is the only one with text tags.
 

a417

!#
Joined
Mar 14, 2004
Messages
1,456
The only way I've gotten the feeds to play in WinAmp is to use the play URL drop down and manually type in the feed URL using the following format: http://username:password@audio.broadcastify.com/feedid.mp3 (radio reference user name, password & feed ID). Like others here, upgrading to WinAmp 5.8 does "not" resolve the issue (Win 10).
@blantonl mentioned the gradual transition to HTTPS, yet your posted link is http. Was that intentional?

(edit - oof, month old post. sorry)
 

wgbecks

Member
Joined
Jan 17, 2005
Messages
200
Location
Porterfield, Wisconsin
Winamp 5.8 does not support https. However, you can bookmark the feed then edit the URL to remove the "s" from https and the stream will open and play normally.
 
Top