RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Unication Forum


Unication Forum - Forum for discussion of Unication products.

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-02-2018, 3:17 PM
LEH's Avatar
LEH LEH is offline
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2003
Location: Yorktown, Virginia
Posts: 1,326
Default Expand Unication US line

Who, like me, would like to see Unication US expand their pager line up to include the G5S (shown on the Unication TW page)?

I would jump on this model if offered for several reasons. First I'd like to have a VHF/UHF (no 700-800MHz) model and one that receives DMR. If the brochure on the Unication TW site is accurate, then such a unit is available.
Attached Images
 
__________________
Lynn
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 07-02-2018, 3:32 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 1,208
Default

Id love to see a DMR Tier 3 trunking, but it would need to do Cap + and Connect Plus.
  #3 (permalink)  
Old 07-03-2018, 6:51 AM
Unication Representative
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Aug 2017
Location: DFW Texas
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by LEH View Post
Who, like me, would like to see Unication US expand their pager line up to include the G5S (shown on the Unication TW page)?

I would jump on this model if offered for several reasons. First I'd like to have a VHF/UHF (no 700-800MHz) model and one that receives DMR. If the brochure on the Unication TW site is accurate, then such a unit is available.
Not available yet, but will be in the future. Our next firmware release will support DMR Tier I and Tier II on the G4/G5 and 64 zones. Projected August release date.
Attached Images
 
  #4 (permalink)  
Old 07-03-2018, 7:18 AM
Member
   
Join Date: Jan 2003
Location: Nashville, TN
Posts: 37
Default

This is AWESOME news! UHF/VHF DMR Tier 1 is in use by many smaller public safety departments.
  #5 (permalink)  
Old 07-03-2018, 8:27 AM
LEH's Avatar
LEH LEH is offline
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2003
Location: Yorktown, Virginia
Posts: 1,326
Default

Quote:
Originally Posted by Uni1 View Post
Not available yet, but will be in the future. Our next firmware release will support DMR Tier I and Tier II on the G4/G5 and 64 zones. Projected August release date.
That is great news and a step in the right direction. Now will Unication US offer the G5S so we can pick and choose our dual bands. I would love a VHF/UHF (450-470) model. With two G5's I could almost dump my scanners.
__________________
Lynn
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 07-03-2018, 8:34 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 1,208
Default

Quote:
Originally Posted by TomTN View Post
This is AWESOME news! UHF/VHF DMR Tier 1 is in use by many smaller public safety departments.
I dont believe anybody in the USA uses Tier 1. That was more European usage. We use Tier II and Tier III (Tier 3 is trunking)
  #7 (permalink)  
Old 07-03-2018, 6:36 PM
Homeboys-Scanna's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,706
Default

Great news! Assuming "Uni1" works for Unication? I'm thinking about a G5 now, since the SDS100 is off to a so-so start. Will DMR be a free upgrade? And what about a scan delay and a scan hold / resume button? I've been wishing for that forever.
__________________
"Copy, 132 and Bush, cover's code 3."
  #8 (permalink)  
Old 07-03-2018, 8:28 PM
radio3353's Avatar
Member
   
Join Date: Jul 2003
Posts: 749
Default

Quote:
Originally Posted by Uni1 View Post
Not available yet, but will be in the future. Our next firmware release will support DMR Tier I and Tier II on the G4/G5 and 64 zones. Projected August release date.
Will the firmware update require sending the unit to Texas? Thanks.
  #9 (permalink)  
Old 07-03-2018, 8:39 PM
radio3353's Avatar
Member
   
Join Date: Jul 2003
Posts: 749
Default

Any chance of upgrading the Bluetooth spec to work with versions 4 or 5? The limitation at v2.1 is frustrating to say the least especially since there is no headphone jack. Thanks.
  #10 (permalink)  
Old 07-03-2018, 11:12 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2016
Location: Omaha, NE
Posts: 33
Default

Just saying, I'll gladly public (or privately) beta test this. Now I'm assuming that the upgrade won't support UHF in the 400 mHz range and I would need a new pager?

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
  #11 (permalink)  
Old 07-04-2018, 4:35 AM
krokus's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southeastern Michigan
Posts: 3,284
Default

Quote:
Originally Posted by radio3353 View Post
Any chance of upgrading the Bluetooth spec to work with versions 4 or 5? The limitation at v2.1 is frustrating to say the least especially since there is no headphone jack. Thanks.
Interesting, the more advanced versions have BT 4.0 installed. That makes me wonder if there are hardware differences in the BT portions.

Sent using Tapatalk
__________________
Generic radio geek, in southeast Michigan.
PSR-500, TM-742, TM-V71,TH-78, HTX-420, IC-2AT, IC-2E (clone), Pro-39, BC-235XLT, TK-290, XTS-5000
  #12 (permalink)  
Old 07-04-2018, 7:31 AM
MikeOxlong's Avatar
Forums Manager/Global DB Admin/Commie
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Ontario
Posts: 10,218
Default

Quote:
Originally Posted by NebraskaCoder View Post
Just saying, I'll gladly public (or privately) beta test this. Now I'm assuming that the upgrade won't support UHF in the 400 mHz range and I would need a new pager?

From reports in the Ontario forum, a county fire department is most likely already testing it.
__________________
Mike.

Sorry but I don't accept PM's. Please use email instead.
  #13 (permalink)  
Old 07-04-2018, 8:38 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2016
Location: Omaha, NE
Posts: 33
Default

Ah, ok. Worth trying but can't amount up to an entire department.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
  #14 (permalink)  
Old 07-04-2018, 1:31 PM
Homeboys-Scanna's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,706
Default

So who is "Uni1"? I thought the person called "Unication_David" on here worked for Unication?
__________________
"Copy, 132 and Bush, cover's code 3."
  #15 (permalink)  
Old 07-04-2018, 6:55 PM
ocn29rsc's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jan 2004
Location: Surfside Beach, SC
Posts: 358
Default

Awesome!!!
  #16 (permalink)  
Old 07-04-2018, 7:55 PM
radio3353's Avatar
Member
   
Join Date: Jul 2003
Posts: 749
Default

Quote:
Originally Posted by Homeboys-Scanna View Post
So who is "Uni1"? I thought the person called "Unication_David" on here worked for Unication?
He does.
  #17 (permalink)  
Old 07-05-2018, 9:14 AM
LEH's Avatar
LEH LEH is offline
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2003
Location: Yorktown, Virginia
Posts: 1,326
Default

Quote:
Originally Posted by Homeboys-Scanna View Post
So who is "Uni1"? I thought the person called "Unication_David" on here worked for Unication?
David does and is at tech. I wonder if Uni1 is the owner. There is a Facebook page for Unication pagers and the admin says many of the same things Uni1 has. I got the impression from the FB page he more than just worked for Unication US.
__________________
Lynn
  #18 (permalink)  
Old 07-05-2018, 9:22 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 1,208
Default

Im pretty sure BT 2 and BT 4 are hardware differences aka different chipsets. So if you truly want BT 4 you would have to buy a unit with that version of hardware.

Glad we now have 2 Unication people on here. Take some of the load off David. LOL
  #19 (permalink)  
Old 07-05-2018, 9:43 AM
Member
   
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,046
Default Expand Unication US Line

So, can you simply order it direct from Unication Taiwan right now?
  #20 (permalink)  
Old 07-06-2018, 5:55 AM
rvacs's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2003
Location: Round Rock, TX
Posts: 232
Default

I would pay an upgrade fee just for a

"HOLD" function....yes we have workarounds but a HOLD button function like a scanner is very nice. Scanning a bunch of channels - hear what you like "HOLD".

Right now I have to just tune to a knob position and bank that I have that one channel.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions