• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

radio-shack pro-2055

Status
Not open for further replies.

shbjr

Member
Joined
Jul 2, 2006
Messages
2
I have just purchased a pro-2055, I am having problems programing. I am trying to program a motorola type II, smartzone. When i go to the sub-bank, it asks for the ID number. I can not find that. Any help.
 

Bucko

Member
Joined
Aug 13, 2005
Messages
1,024
Location
Marietta, Ohio
Sub bank is where you program your talk groups and Alpha tags, you can access these from the Database. I would highly reconmend downloading and using Win97 ( it has a 30 day trial period ) and get a PC interface cable, it will make things a lot easier for you. You really don't need to program the TG's in for now, just run it in open mode and when it stops on a TG just push the trunk button to enter that TG.
 

jeffrey420

Member
Joined
May 30, 2006
Messages
357
Bucko said:
I have read that, I have not seen him lately on the forum either...

I just registered my win96 software a few days ago. Got the key instantly, no problems.
 

safetyobc

Member
Joined
Sep 25, 2004
Messages
3,345
Location
South Arkansas
Bucko said:
I have read that, I have not seen him lately on the forum either...
I think a lot of people sending Money Orders are having the problems. Those paying via paypal or credit card seem to be getting their keys relatively fast......from what I read anyway.
 

TrekMedic251

Member
Joined
May 30, 2005
Messages
5
I'm having trouble programming a Type II Moto system into my scanner.

I programmed all of the freqs required, set them as MOT. I've entered in TGs for police and fire.

If I keep a channel on MANUAL, I hear all of the TGs I've programmed, plus others. When I put in scan mode, nothing happens.

What am I doing wrong?
 

YFZBOB

Member
Joined
Jun 22, 2006
Messages
52
Location
Hesperia, SoCal
jeffrey420 said:
I just registered my win96 software a few days ago. Got the key instantly, no problems.
Same here, just last week. No problems getting a KEY sent to me. It was less than 2 minutes from Send the Money, to Key e-mailed to my mailbox....
 

YFZBOB

Member
Joined
Jun 22, 2006
Messages
52
Location
Hesperia, SoCal
TrekMedic251 said:
I'm having trouble programming a Type II Moto system into my scanner.

I programmed all of the freqs required, set them as MOT. I've entered in TGs for police and fire.

If I keep a channel on MANUAL, I hear all of the TGs I've programmed, plus others. When I put in scan mode, nothing happens.

What am I doing wrong?
Check out this site...http://myweb.cableone.net/marksscanners/97/97.html#rm

Lock or Unlock an ID, press L/OUT. LO will appear in the display to the right of the ID# if it is locked out and lo will appear if it is unlocked.
Press to move to the next ID location and enter the rest of the IDs the same way.
Press MAN to exit programming or SCAN to start scanning.
 
Last edited:

TrekMedic251

Member
Joined
May 30, 2005
Messages
5
Bucko said:
Did you set the bank type as MOT also? Bank type and CC has to set to this.
Actually, I inadvertantly LO the CC! D'Oh!

But thanx to all for the help anyway!
 
Status
Not open for further replies.
Top