bcd396xt finding control channel

Status
Not open for further replies.

shifty277

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 31, 2010
Messages
57
So what would cause my scanner to randomly say this for state police frequencies? It was working fine till all transmissions stopped and now it says finding control channel.

Thanks!
 

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,288
Location
Arlington, TX
It is unable to find a control channel on any frequency programmed for that system. This could be because the control channel changed to one you've not programmed or the control channel is not receivable (like being out of range).
 

fxdscon

¯\_(ツ)_/¯
Premium Subscriber
Joined
Jan 15, 2007
Messages
4,050
But I programmed the entire state with freescan.

Check the RR database and see what has changed for the area that you monitor.... something has changed as far as control channels.
 

shifty277

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 31, 2010
Messages
57
So then how do you add more control frequencies? Is that under the site then trunk frequencies?
 

shifty277

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 31, 2010
Messages
57
I cannot find the control channel for my area either by listening for the buzzing noise..
 

shifty277

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 31, 2010
Messages
57
So I found the control frequencies. I added all of them and it still says Finding Control Channel...

Any ideas?
 

WA0CBW

Member
Joined
Dec 8, 2011
Messages
1,281
Location
Shawnee Kansas (Kansas City)
Either you don't have the correct control channel frequency or you are out of range of the control channel. This is assuming the scanner hears other transmissions and is working correctly.
 
Status
Not open for further replies.
Top