Help with BC346XT

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Hello everyone, the last post I made with my other scanner someone was able to help me with so hopefully someone can help with my new issue. So today my BC346XTstopped scanning what I would say is 75% of the conventional Channels I have and not only do they not scan but when you "hold" them they do not receive anything either even though other scanners i have are. The same channels were coming in loud and clear yesterday and to my knowledge I didn't change anything. I tried changing the range and modulation and got nothing any suggestions would be greatly appreciated.
 

Haley

Member
Joined
May 28, 2005
Messages
1,118
Just curious, do you have those dedicated to one bank? If so make sure that banks number is enabled----basically just push the number----if that's the case.
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Yes they are all in the same system and some of the channels are NOT working from 2 separate groups but both are enabled, they were working yesterday so not sure what changed over night the handful of channels that are coming in are from separate groups as well
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Yes some of the channels come in with no issue like nothing ever happened but majority are not and I really have no clue what's causing it, like I said even when I put the channels on hold they still don't receive anything even though another scanner next to it is.
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Ok so upon looking at the radio a little more the channels that are coming in are in the 100s megahertz and 800s but the 400s and 500s are the ones that are not being picked up at all hopefully this gives a bit more information, still not sure what I could have possibly changed
 

wtp

Member
Joined
Apr 3, 2008
Messages
2,986
Location
Port Charlotte FL
i forgot

the screen only works for searching, not scanning.
but that gave me the idea for you to search the band.
if you get nothing then something is really off.
even if you get birdies. that is something.
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Yup, I tried the band as well and got nothing,like I said even when you click hold and select the channel nothing still comes in for the ones in the 400/500 megahertz so I'm not sure what it can be, I really don't want to send it out for repairs cause last time I had to I didn't get that radio back for nearly 4 and a half months.
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
I hate to reset it but I've tried almost everything, a shame I'm going to lose all my frequencies but I'll let you guys know if it fixes it later today.
 
Joined
Aug 2, 2012
Messages
18
Well after losing everything after the reset and reprogramming the 400 MHz channels still no luck called uniden and of course they suggested to send it out for repairs.
 
Status
Not open for further replies.
Top