• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Program Bct 15

Status
Not open for further replies.

ALLENL022

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
15
Does Anyone Have A Clue On How To Program Bct15 On Computer New At This New Technology
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
Did you check your comm port settings and baud rate, or front rear settings?
If you use the rear port, you will need a null-modem adapter.
Are you using a USB adapter?
 

ALLENL022

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
15
All setting are correct however I can not download frequencies in to the BCT software so that I can download into the scanner
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
You have to put the frequencies into the program manually. The Uniden UASD software does not download from Radioreference. If you want that feature, you will need to wait for the Butel ARC15 software.

http://butel.nl/
 

ALLENL022

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
15
Can this be done on the computer? we tried and were not sucessful in the download. We input the information in to the BCT15 UASD software in the system editer part.
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
Are you able to download from the BCT15 to the UASD software? If you can do that, then you should be able to upload to the BCT15 from the UASD.

Select scanner view from the main program, then select read from scanner in the BCT15_viewer. If your scanner is connected correctly, you will see the scanner contents on the display as it downloads.
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,624
Location
Eastern MA
ALLENL022 said:
Can this be done on the computer? we tried and were not sucessful in the download. We input the information in to the BCT15 UASD software in the system editer part.
You are aware that you can't download systems from the UASD to the scanner unless they are part of a profile, correct? Nor can you, unlike older Uniden scanners, download a single channel or a range of channels. To change or add any frequencies, you have to download the entire system.

Gary
 

ALLENL022

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
15
Yes I can dowload from scanner to UASD. Unable to create new profile to upload to scanner
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
First you need to create a system file with the system editor, then you can add that to a configuration profile and upload it to the radio.
 

ALLENL022

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
15
We have created the system file in the system editor. How do we add that to a configuration profile?
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,624
Location
Eastern MA
ALLENL022 said:
We have created the system file in the system editor. How do we add that to a configuration profile?
Profile is actually the Butel term, Uniden uses Configuration. Go to the Configuration Editor, create a new Configuration or open an exisiting one. You'll see a tab marked Systems. Select that and you can add systems to the configuration. Once you've done that, you can use the Write to Scanner function to send the data to the scanner.

Gary
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
If you don't already have a configuration profile, then select new, give it a name, click on the systems tab, select the system, then click add from database button. Now you can exit the configuration editor, save or save as, and now upload to the radio using write to scanner.
 

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
Sounds like you have an error in your system file. Did you try to store too many frequencies or a frequency out of range?

Try just an existing system file in your configuration editor, send it and see if you still have an error message.
 
Status
Not open for further replies.
Top