• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Sds 100 will not boot

Joined
Apr 5, 2009
Messages
2
#1
Have have had sds100 4 months and working great. Tonight it will not boot up. Made sure the screen backlight isnt off, put in new and charged battery. Made sure card is seated, tried with 2 external usb cords and chargers, tried with back up card, still no boot upwith power switch. Ideas?
 

N0UDG

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 1, 2011
Messages
823
#2
You might try removing all power and let the scanner set for about 5 minutes then supply power to it and see if the CPU will now boot.

The only other thing I can think of would be to try to reset the scanner back to factory default. In the 436 it is done this way:

Pressing and holding 2, 9, and Dept when you power on the scanner will reset the 436HP to factory defaults.

I can't seem to find in my SDS100 owners manual if this also works in the SDS100 or not.

Good luck and unless someone can think of something else you may have to send it to Uniden for repair.
 

W3JMC

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 16, 2006
Messages
288
Location
Philly burbs
#4
I'll 2nd the memory card suggestion. This happened to me once with one of my 536HPs when it went completely dead. I tried everything and found that the SD card was faulty. After replacing it with another VOILA! Good as new
 

TailGator911

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 12, 2005
Messages
1,608
Location
Fairborn, OH
#6
Surprising what symptoms arise from a corrupted sd card. When all else fails, reformat or get a new one and see if that is the fix needed. My R8600 was powering off every time I implemented Group Memory Scan. On the phone with Icom and we narrowed it down to the sd card (a guess really) and that did it. Just a thought...

JD
kf4anc
 

fxdscon

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 15, 2007
Messages
3,889
#7
Have have had sds100 4 months and working great. Tonight it will not boot up. Made sure the screen backlight isnt off, put in new and charged battery. Made sure card is seated, tried with 2 external usb cords and chargers, tried with back up card, still no boot upwith power switch. Ideas?
Remove the sd card and then boot up the scanner without any sd card in it. If the screen then shows an error message for the sd card, that will confirm an sd card problem.

.
 
Top