Freescan: Audio Help

scannerowner

Member
Joined
Aug 4, 2008
Messages
1,043
Location
NW Missouri
I'm trying to get my BCD996T to record on my new Windows 10 machine. It shows files recording, but no playback. It's like no audio getting to the PC. Any ideas?
 

cmjonesinc

Member
Joined
Apr 25, 2011
Messages
1,392
How do you have the scanner connected to the computer? What software are you recording with? Also have you checked the manual to confirm you have recording set up correctly on the scanner?
 

scannerowner

Member
Joined
Aug 4, 2008
Messages
1,043
Location
NW Missouri
Freescan, and an audio cable from the green port on scanner to green port on the PC. I even tried the mic input and nothing. I can hear a YouTube video just fine, so it's odd.
 

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
7,031
Location
Ontario, Calif.
I'm trying to get my BCD996T to record on my new Windows 10 machine. It shows files recording, but no playback. It's like no audio getting to the PC. Any ideas?
If your using the REC jack on the scanner then you need to set the Record option at the system level to All Channels or Marked Channels. If set to Marked Channels then the channel level Record option needs to be set.
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
10,750
Location
NW Tenn
Look at these settings
 

Attachments

  • Audio Record 1.jpg
    Audio Record 1.jpg
    52.9 KB · Views: 9
  • Audio Record 2.jpg
    Audio Record 2.jpg
    76.2 KB · Views: 9
  • Audio Record 3.jpg
    Audio Record 3.jpg
    94.5 KB · Views: 8

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
10,750
Location
NW Tenn
I would look at the audio settings in the PC I have seen some where you can tell what input goes to what output.
 
Top