ProScan Software Questions

N4NWD

Newbie
Joined
Jul 29, 2013
Messages
4
Location
Chattanooga, TN
I downloaded the trial - and like most of what I see so far. My computer does not have an audio input - so I got a usb adapter that has audio input/output and connected a stereo audio cable from the usb mic input to the sds100 headphone jack. Audio SUCKS so BAD - is UnAcceptable. And how do I synchronise the audio with the video for WebServer / WebBrowser? How do I get rid of the hum?

www.madmax.tzo:9100
 

SteveSimpkin

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 13, 2009
Messages
725
Location
Lancaster, CA
I downloaded the trial - and like most of what I see so far. My computer does not have an audio input - so I got a usb adapter that has audio input/output and connected a stereo audio cable from the usb mic input to the sds100 headphone jack. Audio SUCKS so BAD - is UnAcceptable. And how do I synchronise the audio with the video for WebServer / WebBrowser? How do I get rid of the hum?

www.madmax.tzo:9100
You will likely need a ground loop isolation transformer between the scanner and the sound card input. This is a pretty common issue. The following model has worked for several people.
 

ProScan

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
3,526
Location
Ontario, Calif.
how do I synchronise the audio with the video for WebServer / WebBrowser? How do I get rid of the hum?

www.madmax.tzo:9100
The audio player network / latency buffer is delaying the audio. To compensate, the Web Page has an option "Display & Metadata Delay". Change it to the amount of audio delay so the text tags and display on the Web Page are in sync with the audio. You may have to experiment to get it right.
 

N4NWD

Newbie
Joined
Jul 29, 2013
Messages
4
Location
Chattanooga, TN
You will likely need a ground loop isolation transformer between the scanner and the sound card input. This is a pretty common issue. The following model has worked for several people.
Thanks. I do believe that did the trick.
 
Top