Provoice issues

Status
Not open for further replies.

hotsavannahs

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 23, 2017
Messages
20
Location
San Antonio
I have a Uniden BCD325p2 trunktracker with the provice update installed.
When I import and upload the systems from the San Antonio/Bexar area. Specifically the Police frequencies (which use the EDAC Provoice) I don't receive any transmissions.

Is there some basic function that I have overlooked?

Any help or insight will be appreciated.

Thanks
 

hiegtx

Mentor
Premium Subscriber
Joined
May 8, 2004
Messages
8,396
Location
Dallas, TX
I have a Uniden BCD325p2 trunktracker with the provice update installed.
When I import and upload the systems from the San Antonio/Bexar area. Specifically the Police frequencies (which use the EDAC Provoice) I don't receive any transmissions.

Is there some basic function that I have overlooked?

Any help or insight will be appreciated.

Thanks
Did you download and install the firmware upgrade that enables ProVoice reception.

Did you purchase the upgrade and successfully enter the key for the upgrade? Press Menu on the scanner.
Scroll down to Settings and then hit Enter (E/yes)
Scroll to Upgrade & select by pressing E again
Scroll to ProVoice & press E again.

If the key is correctly loaded, you should see a message on-screen that it's already been applied. If you do not see that, then the key was not entered.

If you used software to import & setup the system, which program? Make sure that your software did not import "control channels only". For an EDACS system, you must import all system frequencies, with their correct LCN number.
 

hotsavannahs

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 23, 2017
Messages
20
Location
San Antonio
ProVoice

I have installed the ProVoice upgrade successfully. That was the easy part. :)

I am using ProScan with data downloaded from RadioReference. Attached is a screen shot of the data imported and uploaded.
 

Attachments

Sanscanman

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 5, 2001
Messages
265
Location
Saint Hedwig,TX
PM sent with list of things to try and help you troubleshoot your receive issues.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

UPMan

In Memoriam
Uniden Representative
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,296
Location
Arlington, TX
That screen shot only shows Talk Groups. Did you also import sites?
 

hotsavannahs

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 23, 2017
Messages
20
Location
San Antonio
affirmative on sites

Yes, I have imported the parent sites San Antonio/Bexar system type EDC - San Antonio Poli Group TGIDs
 

UPMan

In Memoriam
Uniden Representative
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,296
Location
Arlington, TX
I don't understand your reply. TGIDs are not in sites. Sites would have frequencies.
 

Michael-SATX

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 1, 2005
Messages
912
Location
San Antonio, Texas
Hot, this is the EDACS Pro-Voice Blue Simulcast layer site that you want to load to receive our SAPD:
021 (15) BLUE Simulcast 01 856.4375 02 856.7125 03 856.7625 04 856.9875 05 857.4375
06 857.7625 07 857.9875 08 858.2125 09 858.4375 10 858.7625 11 858.9875 12 859.2125
13 859.4375 14 859.7625 15 859.9875 16 854.2125 19 854.6625

The EDACS Pro-Voice Gold Simulcast layer contains BCSO,SAPW and our suburban-metro PD/FD's & Schools:
022 (16) GOLD Simulcast 01 856.2625 02 856.4875 03 856.9375 04 857.2625 05 857.4875
06 857.7125 07 857.9375 08 858.2625 09 858.4875 10 858.7125 11 858.9375 12 859.2625
13 859.4875 14 859.7125 15 859.9375 16 854.0125 17 854.1125

ps ~ again make sure all freqs get loaded for each system as the control control randomly rotates !
 

Sanscanman

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 5, 2001
Messages
265
Location
Saint Hedwig,TX
They have the control channels loaded and can recieve traffic in id search. My guess is that the talk groups are not assigned to a group or system yet and is why they’re having issues.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Status
Not open for further replies.
Top