ProScan

jvaillancourt

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 10, 2010
Messages
41
Can someone tell me what or how to use the FTP WRITE and FTP READ SCANNER can be used? I'm assuming you can update the scanner files via the LAN instead of plugging in the USB cable and I assume that is what the FTP WRITE/READ is for but I can not figure out on how to use it. Thanks.
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,105
Location
NW Tenn
The last post I saw said that was in the works. I think some people have been hacking at it but not sure that would be a good idea for the regular user. Then I may be wrong and missed a post.
 

jvaillancourt

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 10, 2010
Messages
41
The last post I saw said that was in the works. I think some people have been hacking at it but not sure that would be a good idea for the regular user. Then I may be wrong and missed a post.
Oh okay, that would make sense. It’s asking for a user name and password and nothing works.
 

ProScan

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
3,526
Location
Ontario, Calif.
The last post I saw said that was in the works. I think some people have been hacking at it but not sure that would be a good idea for the regular user. Then I may be wrong and missed a post.
As far as I know, it's not in the works but rather is fully functional.

Can someone tell me what or how to use the FTP WRITE and FTP READ SCANNER can be used? I'm assuming you can update the scanner files via the LAN instead of plugging in the USB cable and I assume that is what the FTP WRITE/READ is for but I can not figure out on how to use it. Thanks.
Correct, You can update the scanner files using the FTP Writable Account. Need to use a FTP client such as the free FileZilla or my ProScan.
If using the FTP Writable Account then send a "GFM,UNIDEN" + CR command to the scanner first then send a "EFM,UNIDEN" + CR command afterwords. My ProScan will handle that automatically. The scanner will go into FTP Mode which is like Mass Storage mode. My ProScan will just read or write the Favorites and not the other folders.
Using the FTP Read Only Account doesn't need a GFM or EFM command and the scanner will operate normally while FTP Read operation is going on.
Before FTP in to the scanner, the scanner FTP Read Only Account and Writable Account needs to be set up with the User Name and Password.
Scanner menu -> LAN Settings -> Set FTP Server ->

Also read/write still requires the micro USB cable to be connected.
FTP read/write uses the Ethernet connection. If your thinking of plain ole read/write then you are correct.
 
Last edited:

jvaillancourt

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 10, 2010
Messages
41
As far as I know, it's not in the works but rather is fully functional.



Correct, You can update the scanner files using the FTP Writable Account. Need to use a FTP client such as the free FileZilla or my ProScan.
If using the FTP Writable Account then send a "GFM,UNIDEN" + CR command to the scanner first then send a "EFM,UNIDEN" + CR command afterwords. My ProScan will handle that automatically. The scanner will go into FTP Mode which is like Mass Storage mode. My ProScan will just read or write the Favorites and not the other folders.
Using the FTP Read Only Account doesn't need a GFM or EFM command and the scanner will operate normally while FTP Read operation is going on.
Before FTP in to the scanner, the scanner FTP Read Only Account and Writable Account needs to be set up with the User Name and Password.
Scanner menu -> LAN Settings -> Set FTP Server ->


FTP read/write uses the Ethernet connection. If your thinking of plain ole read/write then you are correct.
What is “My” ProScan? Is it the regular software that I purchased?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

buddrousa

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,105
Location
NW Tenn
Have went back and searched the forum there is help but you need to put fourth effort to find it.
 

phask

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,117
Location
KZZV - SE Ohio
I was getting the same error and "fixed" it by using different passwords for read and for write.
 

phask

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
3,117
Location
KZZV - SE Ohio
I had different passwords and it still didn't work.

Sent from my SM-N960U using Tapatalk

Confirmed mine still works ... It did quit, tried several things, then changed to 2 different PW and works, still OK with latest FW.
 

ScottPDX

Member
Joined
Oct 27, 2016
Messages
127
Location
Portland,OR
It's fixed. The fix will be in the next release.

{edit} If you want to verify the fix, send me an email and I'll send you the latest file.
I’m having this same issue under 15.3 right now on first-time setup and attempted use of FTP READ and FTP WRITE. I’ve set up the same custom login name in the scanner for both FTP READ and FTP WRITE, ENABLED each, and put on differing passwords. I think that FTP READ may be fine, but it fails on FTP WRITE.
 
Last edited:

ScottPDX

Member
Joined
Oct 27, 2016
Messages
127
Location
Portland,OR
Bonehead mistake on my part. It’s been a long day. For obvious reasons, you don’t configure the same login name for both FTP READ and FTP WRITE user logins on the SDS200, just like you shouldn’t configure for the same passwords on each. All is fine now.

Really liking ProScan!
 
Last edited:
Top