ARC536: Version 2.0 Issues

Status
Not open for further replies.

KC1UA

Scan New England Guru
Database Admin
Joined
Oct 27, 2002
Messages
1,586
Location
Cape Cod, Massachusetts
Hello,

Some issues I am having with the new version.

1. SQ Mode for DMR conventional still reads P25. If I switch it to DMR and save the file, shut down the program and restart, it's back to P25 again.

2. Unable to edit name of Favorite List, I see nothing in the manual, as a matter of fact the .pdf for the manual in the 2.0 download reflects only up to an earlier beta.

3. The favorites list tag does not translate from the scanner to the software apparently. It shows as the file name, not as how I labeled it initially.

4. Despite saving the file I'm editing I am continuously prompted with a warning box that indicates "Changes are not saved yet. If not saved, data is lost! Continue without saving?". Changes are saved but this pops up whether I've edited and saved, or done nothing at all.

Thanks,
Scott
 

Citywide74

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 5, 2003
Messages
92
Location
MARYLAND
I'm having a MUCH bigger issue. When I upload into the scanner, it moves the decimal point on all the frequencies to after the first digit. 856.2125 becomes 8.562125, thus invalidating all of the frequencies. This happened on two separate computers.
 

KC1UA

Scan New England Guru
Database Admin
Joined
Oct 27, 2002
Messages
1,586
Location
Cape Cod, Massachusetts
Actually yes, the beta version of 2.0 did the same thing to me. I have not uploaded to the scanner yet with this version and I forgot to mention that issue as well.

That is a biggie! :D
 

Citywide74

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 5, 2003
Messages
92
Location
MARYLAND
Since I closed and reopened the software this morning, It told me a new version was available, so I uploaded the new version, still same results
 

rwier

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 6, 2006
Messages
1,912
Location
Phoenix, AZ
Hello, Some issues I am having with the new version. .................................................... 2. Unable to edit name of Favorite List, I see nothing in the manual ......................... Thanks, Scott
That's been a feature (as Microsoft would call it) of Sentinel back to the HP-1. My work-around:

1) Create new FL with good name.
2) In the bad name FL, "Append" all systems (?) to the new good name FL. You can't append the whole FL at once, but my most complex FL would only require 22 appends.
 

Butelsoftware

Member
Database Admin
Joined
Dec 8, 2003
Messages
2,225
Location
Dayton Hamvention 2019
1. SQ Mode for DMR conventional still reads P25. If I switch it to DMR and save the file, shut down the program and restart, it's back to P25 again.
This is normal, if SQ code is search then SQ mode is ignored and saved as P25.

2. Unable to edit name of Favorite List, I see nothing in the manual, as a matter of fact the .pdf for the manual in the 2.0 download reflects only up to an earlier beta.
To edit double click the fav.list in the upload or download window.

3. The favorites list tag does not translate from the scanner to the software apparently. It shows as the file name, not as how I labeled it initially.
It should copy both the name and file name. If name is empty the software uses filename and name.

4. Despite saving the file I'm editing I am continuously prompted with a warning box that indicates "Changes are not saved yet. If not saved, data is lost! Continue without saving?". Changes are saved but this pops up whether I've edited and saved, or done nothing at all.
I have to look into this, but normally this indicates something changed.

Gommert
Butel Software
 

WX4JCW

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 26, 2006
Messages
2,401
Location
All Over USA
i am having major issues trying to get this to work when uploading to the scanner, quick keys arent saved and the scanner doesn't stop on anything

attached the favorites list in the scanner as this is what was uploaded


edit it is definitely the frequency issue the others are having i uploaded to the radio with V2 then downloaded it into sentinel
the screenshot is the result

it looks to also not be saving Favorite list numbers, on the radio communication screen the ALL on and ALL off buttons appear to be backwards as well
 

Attachments

Last edited:

Citywide74

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 5, 2003
Messages
92
Location
MARYLAND
This is normal, if SQ code is search then SQ mode is ignored and saved as P25.



To edit double click the fav.list in the upload or download window.



It should copy both the name and file name. If name is empty the software uses filename and name.


I have to look into this, but normally this indicates something changed.

Gommert
Butel Software
What about the fact that when you write to scanner it moves the decimal points of the frequencies (trunking systems only) and invalidates the frequency.
 

KC1UA

Scan New England Guru
Database Admin
Joined
Oct 27, 2002
Messages
1,586
Location
Cape Cod, Massachusetts
This is normal, if SQ code is search then SQ mode is ignored and saved as P25.
Butel Software
In an earlier version of the software I'm pretty sure this was also sending the programming back to the scanner in P25 mode and not DMR. I have yet to test that with this version. Since that appeared to happen to me once I have always reset everything to DMR again prior to uploading.

Glad to see the decimal point issue was addressed; I too was a "victim". :D
 

jhampton2000

Member
Joined
Dec 19, 2005
Messages
765
4. Despite saving the file I'm editing I am continuously prompted with a warning box that indicates "Changes are not saved yet. If not saved, data is lost! Continue without saving?". Changes are saved but this pops up whether I've edited and saved, or done nothing at all.
Still seeing this issue with Build 7, irrespective of whether a change has or hasn't been made.

Also now seeing 1kb .hpi files being created every time a .hpd file is saved using this new v2 software: one for every .hpd file. Not seen that before.

As a marker for future releases, would it be possible to consider adding a feature to give you the ability to sort by Department name within a System? It would be super helpful for those outside the US who need to create lots of Systems from scratch, where they each contain many Departments.

Thanks !
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,641
Location
Eastern MA
When I started the Pro version there was no message about a new version being available, Nor did that show when I did a manual check. Maybe I lucked out in the regard, but I'm going to go ahead and download the new version anyway. I must be a glutton for punishment. ;)

Or not, since the download page doesn't seem to work for me right now.
 

WX4JCW

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 26, 2006
Messages
2,401
Location
All Over USA
New Build installed just now - SUCCESS, its a little bit of a learning curve on uploading properly but we have success

one thing im seeing after an upload to the radio is the file path changes to the scanner path and causes an error when saving to the disk
 
Last edited:

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,641
Location
Eastern MA
Installed Build 8. Lots of improvements in the look, feel, and functionality of the program. Being able to set things like Start Up key, Tags, and upload multiple FLs are really nice. A couple of small hitches, but those could just be part of the learning curve.

Good work.
 

fxdscon

¯\_(ツ)_/¯
Premium Subscriber
Joined
Jan 15, 2007
Messages
4,012
That's been a feature (as Microsoft would call it) of Sentinel back to the HP-1. My work-around:

1) Create new FL with good name.
2) In the bad name FL, "Append" all systems (?) to the new good name FL. You can't append the whole FL at once, but my most complex FL would only require 22 appends.
Why not use the "Rename Favorites List" tool in the Sentinel menu bar?

.
 

KC1UA

Scan New England Guru
Database Admin
Joined
Oct 27, 2002
Messages
1,586
Location
Cape Cod, Massachusetts
Still prompts to exit without saving when nothing has been changed.

Can anyone else comment on the fact that with conventional DMR, SQ Mode of DMR is changed to P25 when SQ Code is set to search. I'm sure when I sent this data back to the scanner the first time it changed all of the conventional DMR programming to P25. Obviously I have not tested this since 2.0 has been released.

All of my other questions were answered. Thanks Gommert for continuing to provide quick updates.
 

WX4JCW

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 26, 2006
Messages
2,401
Location
All Over USA
Still prompts to exit without saving when nothing has been changed.

Can anyone else comment on the fact that with conventional DMR, SQ Mode of DMR is changed to P25 when SQ Code is set to search. I'm sure when I sent this data back to the scanner the first time it changed all of the conventional DMR programming to P25. Obviously I have not tested this since 2.0 has been released.

All of my other questions were answered. Thanks Gommert for continuing to provide quick updates.
actually if you are getting this after programming the radio look at your file paths, it does change to the radio path
 
Status
Not open for further replies.
Top