GTR8000

NY/NJ Database Guy
Database Admin
Joined
Oct 4, 2007
Messages
15,738
Location
BEE00
arc software lock up my card
What does that have to do with ProScan? Butel Software (aka the "ARC" series) is based in the Netherlands. The two companies have absolutely nothing to do with one another.

ProScan is far superior, by the way. One software package for all supported Uniden models, not a separate cost to purchase multiple versions of software for each scanner series as is the case with the competitor's products. :poop:
 

michaelbrown2018

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 25, 2019
Messages
33
Arc is out of us and thanking about purchasing Proscan, but I want to make sure Proscan is in the US
 

sallen07

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 22, 2013
Messages
1,211
Location
Rochester, NY
arc software lock up my card
Not to drift off topic in the Proscan thread, but @michaelbrown2018 Butel didn't lock up your card.

What happened is that whatever bank issued your card flagged the transaction as "suspicious" and put a hold on your card until you could confirm that it was legitimate. Yes, that's a PiTA, but think about it from the bank's perspective. You have a card that's used to buy gas and food and various other things in a local area and suddenly it's being used on a website in the Netherlands.

The bank should have alerted you by call/text/email that they saw a potentially fraudulent transaction and given you the opportunity to say, "No that was me". If that didn't happen, then you need to make sure you have alerts set up, and if you do, then look for a better card.

I have been on both sides of this before. It's a real pain when you are trying to buy something and the transaction is rejected, but I've also been on the phone with a customer service representative who asked me, "Did you make this purchase?" Nope. "How about this one or these other four?" Nope. "OK we'll remove those charges from your account and cancel this card. Your new one will be arriving in two days."

With all that said, as others have already told you, Proscan is in the US, and is excellent software.

Keep in mind that just because a company is in the US the credit card company could STILL flag a sudden on-line purchase (if you don't do a lot of them) as fraudulent ....
 

03msc

RF is RF
Premium Subscriber
Joined
Jun 3, 2011
Messages
4,035
Location
The Natural State
What does that have to do with ProScan? Butel Software (aka the "ARC" series) is based in the Netherlands. The two companies have absolutely nothing to do with one another.

I think he was aware that they aren't related and was making sure ProScan is a US-based transaction since Butel is not. Poor English, perhaps, but that's what I gathered.
 

JASII

Memory Capacity
Joined
Apr 29, 2006
Messages
3,048
I am using ProScan with my Uniden SDS100 to log activity.

Is it possible to have ProScan lockout channels automatically after a predetermined time? If so, how do I do it?
 

JASII

Memory Capacity
Joined
Apr 29, 2006
Messages
3,048
Select the resume time then the lockout options.

View attachment 165045


Thank you!

One of the things I like to do is either search or scan a group of frequencies and then have the PL/DPL/Color Code/Ran/NAC code logged.

Some frequencies will stop and it would never continue scanning or searching, so having the ability to lockout, either temporary or permanent, and continue scanning or searching is very nice.
 
Last edited:

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
7,573
Location
Ontario, Calif.
Thank you!

One of the things I like to do is either search or scan a group of frequencies and then have the PL/DPL/Color Code/Ran/NAC code logged.

Some frequencies will stop and it would never continue scanning or searching, so having the ability to lockout, either temporary or permanent, and continue scanning or searching is very nice.
See the Tone column in the History Logging grid.
 

JASII

Memory Capacity
Joined
Apr 29, 2006
Messages
3,048
I have noticed that when I review the History Log, some frequencies have nothing logged in the RSSI column.

Could that mean it is inter-modulation/mixing/front end overload?



CC 10451.525000/1-113NFM500:00:1107/02/24 21:22:4707/02/24 22:45:25New System SavedDepartment: 1451.525000MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
CC 0451.525000/2-111NFM100:00:0007/02/24 21:44:4607/02/24 21:44:46New System SavedDepartment: 1451.525000MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
81CC 14451.700000-129NFM300:00:0307/02/24 22:17:0607/02/24 22:35:53New System SavedDepartment: 1451.700000MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
CC 10451.962500/2-110NFM700:00:1107/02/24 21:29:2707/02/24 22:25:04New System SavedDepartment: 1451.962500MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
CC 7452.075000NFM100:00:0007/02/24 22:25:2807/02/24 22:25:28New System SavedDepartment: 1452.075000MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
CC 10452.075000NFM100:00:0007/02/24 22:25:2207/02/24 22:25:23New System SavedDepartment: 1452.075000MHzConventionalCAPCustom 10 - 0 -
 
Last edited:

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
7,573
Location
Ontario, Calif.
ProScan Version 23.0 Just Released!
  • Added - Dark Mode option - Option located in the Startup options.
  • Changed - Renamed the UID Logger to UID Recorder as it now records the audio.
  • Changed - 'Active Row In View' option changed to 'Active Row At Top', 'Active Row In View', & 'Active Row At Bottom' on all logging & recorder screens.
  • Fixed - BCD160DN - 226 MHz to 399 MHz range wasn't recognized as valid when importing or using the Frequency Tune function.
ProScan Website

ProScan is the most powerful and feature rich scanner software in the world !!!
 

Saint

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
4,650
Location
Fort Erie Ontario Canada
ProScan Version 23.0 Just Released!
  • Added - Dark Mode option - Option located in the Startup options.
  • Changed - Renamed the UID Logger to UID Recorder as it now records the audio.
  • Changed - 'Active Row In View' option changed to 'Active Row At Top', 'Active Row In View', & 'Active Row At Bottom' on all logging & recorder screens.
  • Fixed - BCD160DN - 226 MHz to 399 MHz range wasn't recognized as valid when importing or using the Frequency Tune function.
ProScan Website

ProScan is the most powerful and feature rich scanner software in the world !!!
Really like the Dark mode, very easy on the eyes, and nice and clear to see. Thank You. (y)
Saint
 

cg

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
4,686
Location
Connecticut
Running the new version on Windows 10 computer on both an EDACS system with some P25 conventional. I have both recorder options turned on. I get files for the trunked activity in both folders but the ones in the UID recordings folder will not play. I get an error that the file type is not supported. TheUID recorder has size that closely matches the other recording but does not play
 
Top