ProScan: Official Software Thread

mancow

Member
Database Admin
Joined
Feb 19, 2003
Messages
6,279
Location
N.E. Kansas
I went to lunch with the laptop running. When I came back an hour later the recorder is not working again. History logging is working normally and jumping to active entries in the grid but the recorder tab does not highlight or indicate anything is being recorded.
 

mr10pt

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 17, 2020
Messages
110
Location
Lowell, IN
When you say "the recorder function turns itself off." Does that mean the Recorder button is changing to a "Pressed Out" effect? That shouldn't happen.
Could the root cause be more like the serial port or sound device going to sleep?
Are you using a scanner with WiFi or LAN audio?
Using LAN. The Record button when on has a gray background. When off, turns white like the others. Any recommendations how to check serial port or sound device? Windows 10. Before I checked the Lookup Record Flag option, the recorder stayed on and recorded everything, including marked channels.
 

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
4,446
Location
Ontario, Calif.
Using LAN. The Record button when on has a gray background. When off, turns white like the others. Any recommendations how to check serial port or sound device? Windows 10. Before I checked the Lookup Record Flag option, the recorder stayed on and recorded everything, including marked channels.
Perhaps it's the LAN. I would Google "lan sleep mode disable"
{edit} If using the LAN for the data then the Serial Port is not involved and no need to check that. Same with the sound card.
 
Last edited:

mr10pt

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 17, 2020
Messages
110
Location
Lowell, IN
Perhaps it's the LAN. I would Google "lan sleep mode disable"
{edit} If using the LAN for the data then the Serial Port is not involved and no need to check that. Same with the sound card.
It was the LAN. Ran several checks to verify before replying. All is good and recording as set. Once again thank you for your help and this awesome product!
 

GTR8000

NYS Database Guy
Database Admin
Joined
Oct 4, 2007
Messages
9,063
Location
BEE00
I'm not to sure what OFT is. I tried to look it up and I only seen something dealing with DMR but this system is p25p1
One Frequency Trunk. Program the channel as a P25 One Frequency "system" and you will then see any UID in use. You will not be able to see that info if you program it conventionally.
 

Reconrider

Trx-1 or Sds100
Feed Provider
Joined
Sep 26, 2017
Messages
434
Location
Between the lines
One Frequency Trunk. Program the channel as a P25 One Frequency "system" and you will then see any UID in use. You will not be able to see that info if you program it conventionally.
I think I finally figured out how to do the OFT. Just have to upload and test.
I'm still new to the sds100 so I'm always learning -
 

Reconrider

Trx-1 or Sds100
Feed Provider
Joined
Sep 26, 2017
Messages
434
Location
Between the lines
One Frequency Trunk. Program the channel as a P25 One Frequency "system" and you will then see any UID in use. You will not be able to see that info if you program it conventionally.
I think I'm setting it up wrong. I set it up and it says nothing to scan but it is turned on. Can you show me how to set it up please? thanks

edit: @fxdscon
 

jonwienke

More Info Coming Soon!
Premium Subscriber
Joined
Jul 18, 2014
Messages
12,041
Location
VA
Did you populate the location coordinates and service radius settings for the department(s) and site(s)? If location control is on and you don't populate those fields, the scanner thinks they are in the middle of the Atlantic Ocean and will never scan them.
 

druhe

Member
Feed Provider
Joined
Feb 18, 2003
Messages
589
Location
Southwest Pa
How can I download version 16.6 ? I go directly to the download page and keep receiving:
This site can’t be reached
The connection was reset
 

ProScan

Software Provider
Premium Subscriber
Joined
Jul 2, 2006
Messages
4,446
Location
Ontario, Calif.
How can I download version 16.6 ? I go directly to the download page and keep receiving:
This site can’t be reached
The connection was reset
It works here.
 
Top